FILME 2015

GOOSEBUMPS

GOOSEBUMPS

Stacks Image 383
GOOSEBUMPS
GOOSEBUMPS Created with Sketch.

DIN 13 NOIEMBRIE 2015 LA CINEMA

Scholastic a tipărit peste 400 milioane de cărţi Goosebumps în 32 de limbi, de la lansarea seriei în 1992, bucurându-se de aprecierile criticii şi dominând listele internaţionale ale celor mai bine vândute volume.
R.L. Stine a fost recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni scriitori pentru copii din istorie. Acum, fenomenul literar este transpus pe marele ecran în 3D şi lansat cu ocazia Halloween.

În Goosebumps, adolescentul Zach Cooper (Dylan Minnette), supărat că a trebuit să se mute dintr-un oraş mare într-unul mic, întrevede o rază de speranţă când întâlneşte o fată frumoasă din vecini, pe nume Hannah (Odeya Rush) şi leagă o nouă prietenie cu Champ (Ryan Lee). Dar fiecare lucru bun are şi partea lui întunecată, aşa că Zach află destul de repede că misteriosul tată al lui Hannah este de fapt R.L. Stine (Jack Black), autorul seriei de succes, Goosebumps. Când Zach începe să afle tot felul de lucruri despre vecinii săi, el descoperă că Stine are un secret periculos: creaturile pe care le-a creat şi cu care a populat cărţile sale sunt reale, iar Stine îşi protejează cititorii ţinându-le închise în cărţile unde au apărut fiecare. Când creaţiile lui Stine sunt eliberate neintenţionat dintre paginile manuscriselor, viaţa lui Zach devine de-a dreptul ciudată. Într-o noapte de aventuri nebuneşti, Zach, Hannah, Champ şi Stine trebuie să-şi unească puterile pentru a-i băga înapoi între filele cărţilor pe păpuşa Slappy, pe fetiţa cu mască, gnomii şi alte creaturi, care ameninţau oraşul.

DESPRE FILM
Fiind distribuită în peste 400 de milioane de exemplare tipărite, Goosebumps este una din seriile cele mai de succes ale tuturor timpurilor. Cărţile seriei au captivat atenţia şi imaginaţia cititorilor timp de generaţii. Acum, Goosebumps/Îţi facem părul măciucă, noul film al Columbia Pictures şi Sony Pictures Animation, transpune seria pentru prima dată pe marele ecran, combinând faimoasele creaturi ale lui R.L. Stine într-un film extrem de amuzant, în care Jack Black joacă rolul renumitului autor.
Iniţial, realizatorii – inclusiv regizorul Rob Letterman şi producătorii Deborah Forte şi Neal H. Moritz – s-au confruntat cu o dilemă: pe care dintre cele aproape 200 de cărţi Goosebumps s-o adapteze pentru marele ecran? Răspunsul a venit de unul singur, când realizatorii şi-au dat seama că ar putea pune toate creaţiile lui Stine în acelaşi film, avându-l pe Stine în centrul acţiunii. Secretul cărţilor era că ele făceau să vibreze nişte corzi. “Cărţile dădeau fiori, dar nu erau chiar de groază; erau amuzante, dar fără exagerare,” afirmă Moritz. “Noi vroiam să facem o povestire la care copiii să se poată raporta şi care să-i distreze avându-l pe Jack Black în rolul lui R.L. Stine. Jack are calitatea de a-i face pe toţi din jurul său să se simtă bine.”
“Elementele înspăimântătoare şi amuzante merg bine împreună – ca-ntr-un sanviş de pâine cu unt şi gem,” explică Black. Urmărind combinaţia perfectă, realizatorii au încercat să transpună pe ecran proporţiile adecvate de aventură amuzantă şi de fiori de groază. Iar Black susţine că însuşi R.L. Stine le-a spus ce să facă. “Când l-am întâlnit pentru prima dată pe R.L. Stine, el ne-a dat un singur sfat – să păstrăm tonul povestirii. I-a plăcut şi scenariul, i-a plăcut şi faptul că eu urmam să-l interpretez, aşa că ne-a dat binecuvântarea.”
Alături de Black, realizatorii au mai întrupat şi o serie întreagă de creaţii ale lui Stine. Ori de câte ori a fost posibil, realizatorii au creat la propriu monştrii din volumele lui, cu ajutorul efectelor speciale şi al machiajului. “I-am construit la propriu pe toţi monştrii pe care i-am putut crea,” susţine Rob Letterman. “Unii sunt creaţi pe calculator, alţii sunt o combinaţie între efecte digitale şi manechine construite. Vroiam ca monştrii să fie cât mai realişti şi să nu pară nişte desene sau păpuşi animate. M-am gândit că actorilor le-ar prinde bine să aibă pe platou prezenţe reale, care să dea sentimentul că totul e real şi că magia cărţilor prinde viaţă.”
Cel mai rău dintre personaje este păpuşa Slappy, cel mai durabil personaj al lui Stine. În film, Slappy este un alter ego al lui Stine, un fel de creier al tuturor răutăţilor. Realizatorii s-au adresat Ironhead Studio pentru crearea unui manechin realist, care să fie manevrat de un ventriloc şi să semene în multe privinţe cu Jack Black. Manechinul a fost realizat în întregime manual, fiind mânuit de către păpuşarul Avery Lee Jones, care a obţinut acest contract după ce a participat la o preselecţie naţională. Jones putea să-l mişte pe Slappy în mai multe moduri: să-i întoarcă capul la 180 sau 360 de grade, să-i deschidă gura, ochii, să-l facă să clipească, să-i mişte sprâncenele. Cel care coordona evoluţia manechinului era Jake McKinnon, de la Ironhead Studio.
Alături de Slappy mai apar în film şi alte creaturi ale lui Stine:
Dintre toate, care este favorita lui Black? “Slappy the Dummy, bineînţeles,” spune el – observând că îi place probabil pentru faptul că seamănă foarte mult cu el. Şi în afară de Slappy? “Extratereştrii cu ochi de gândac şi monstrul mlaştinii,” răspunde el. “Monstrul mlaştinii este o creatură din mlaştină, dar dacă-l priveşti dintr-un anumit unghi, pare a fi un popou. I-am putea spune monstrul-fund sau monstruosul fund?”




Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct