Baby Driver

Baby Driver

DIN 30 IUNIE 2017 IN CINEMATOGRAFE

Castiga invitatii duble la filmul BABY DRIVER

Castiga materiale promotionale BABY DRIVER


“E un puşti cuminte, dar devine un diavol când ţine volanul în mâini.”

 

Acesta e Baby (Ansel Elgort), un şofer cu figură inocentă, care conduce maşina cu care trebuie să scape infractorii după comiterea jafurilor. El are un fler teribil şi se ajută înfigându-şi bine căştile în urechi, ca să audă mai bine muzica lui favorită. Şi asta pentru că şi-a acordat rutele de fugă după ritmul si lungimea pieselor muzicale de pe iPod, care-i răsună în căşti dirijându-l la secundă cum să ia curbele “ac de păr,” când să schimbe vitezele şi când să execute manevrele de evitare, care-i bagă în sperieţi pe pasagerii săi.

Aceste trăsături fac din BABY DRIVER atât o combinaţie ucigătoare de viteză şi muzică, cât şi cea mai modernă sursă de adrenalină pe care regizorul şi scenaristul Edgar Wright o transformă într-un action - thriller ca nimeni altul.

Baby lucrează pentru Doc (Kevin Spacey), şeful unei bande care dă numeroase spargeri la bănci, pe timp de zi, bazându-se pe iscusinţa lui Baby la volan. Oamenii de încredere ai lui Doc sunt Buddy, un fost dealer de pe Wall Street, devenit infractor (Jon Hamm), mai tânărul partener la rele al lui Buddy, Darling (Eiza Gonzalez), şi Bats, un pistolar impulsiv (Jamie Foxx), care e suspicios faţă de Baby – punându-i la îndoială atât fidelitatea cât şi aptitudinile de şofer. Toate acestea au început să creeze o fisură periculoasă în bunul mers al operaţiunii.

Alura lui Baby – ochelarii de soare, detaşarea şi veşnicele căşti înfipte în urechi – sugerează că el este un şmecher cam încrezut, care are însă nişte calităţi neîntrecute la volan. Şi totuşi atunci când e solicitat din nou pentru o lovitură, el începe să se întrebe dacă face bine să accepte această nouă cursă, mai ales pentru că a cunoscut o chelnăriţă cu ochi frumoşi, pe nume Debora (Lily James), iar operaţiunea aceasta ar putea să-i năruiască şansa de a fi fericit după ce se lasă de viaţa periculoasă pe care i-o oferă banda de spărgători.

Bogat în secvenţe năucitoare şi rapide, pline de adrenalină, şi inspirat după filmele cu crime şi urmăriri palpitante în care juca Steve McQueen, într-un Mustang modificat pentru astfel de curse nebuneşti, BABY DRIVER este un film exploziv, cum numai Wright putea să viseze.

Scris şi regizat de Edgar Wright, BABY DRIVER este produs de Nira Park şi casa sa de filme, Big Talk Pictures şi de directorii companiei Working Title, Eric Fellner şi Tim Bevan. Producătorii executivi sunt Edgar Wright, Adam Merims, James Biddle, Rachael Prior, Liza Chasin şi Michelle Wright.

Rolurile principale din BABY DRIVER sunt interpretate de Ansel Elgort (The Fault in Our Stars), Kevin Spacey (“House of Cards”), Lily James (Cinderella), Jon Bernthal (“The Walking Dead”), Eiza Gonzalez (“From Dusk til Dawn”), cu concursul lui Jon Hamm (“Mad Men”) şi Jamie Foxx (Sleepless).

Echipa de creaţie înjghebată de Wright pentru acest film este formată atât din colaboratori mai vechi de-ai săi cât şi din colaboratori mai noi. Directorul de imagine, nominalizat la premiul Emmy,® este Bill Pope (Scott Pilgrim vs. the World, The World’s End), scenograful cu care conlucrează de obicei Wright este Marcus Rowland (Shaun of the Dead, Scott Pilgrim vs. the World,Hot Fuzz, The World’s End) iar de montaj s-au ocupat Paul Machliss (Shaun of the Dead, Scott Pilgrim vs. the World, Hot Fuzz, The World’s End) şi Jonathan Amos (Attack the Block, Scott Pilgrim vs. the World). Aflaţi la prima colaborare cu Wright sunt: designerul de costume Courtney Hoffman (The Hateful Eight, Captain Fantastic), coordonatorul de efecte vizuale Stuart Lashley (The Danish Girl, Mirror Mirror), regizorul unităţii secunde şi coordonatorul cascadoriilor Darrin Prescott (Captain America: Civil War, John Wick).

Producţie a TriStar Pictures şi MRC, filmul a fost turnat în vecinătatea oraşului Atlanta, Georgia.

BABY DRIVER durează o oră şi 53 de minute.

REALIZATORII

EDGAR WRIGHT (scenariul/regia/producţia executivă). Pasiunea lui Edgar Wright pentru cinema se reflectă în tot ceea ce face. Ultimul său film, Baby Driver, îi oferă publicului o cursă dramatică cu maşini de viteză şi adrenalină, o poveste de dragoste, o coloană sonoră care depăşeşte epocile şi genurile muzicale. Filmul va fi difuzat pentru prima oară pe 28 iunie de către Working Title şi Sony/Tri-Star. El aduce pe ecran o distribuţie cu multe stele, care-i include pe Ansel Elgort, Kevin Spacey, Jon Hamm, Jamie Foxx şi Lily James.
Wright şi-a început călătoria de realizator de film în oraşul său natal, Somerset, din Anglia, unde făcea filme de scurt metraj cu o cameră Super 8 de tineret. La un moment dat el şi-a înscris unul dintre filmele sale animate, I Want to Get into the Movies, la un concurs Comic Relief şi a câştigat o cameră Video 8.
Cu această cameră el a continuat să facă filme. La vârsta de 20 de ani a regizat filmul A Fistful of Fingers, un film complet fără buget, în care apar colegii lui de facultate şi care a fost făcut pe film de 16mm. Ciudatul Western britanic i-a deschis drumul către televiziunea Paramount Comedy Channel. În timp ce a lucrat acolo, Wright a regizat un sketch intitulat “Mash and Peas” împreună cu cei ce vor deveni la rândul lor faimoşi: Matt Lucas şi David Walliams , sitcomul Asylum, pentru care şi-a unit forţele cu colaboratorii săi viitori, Simon Pegg şi Jessica Hynes. Totodată el a regizat show-uri de comedie pentru BBC, cum ar fi “Merry-Go-Round,” “Is It Bill Bailey?,”“Murder Most Horrid,”“Sir Bernard’s Stately Homes,” sau “French and Saunders.”
Talentul lui Wright începuse să fie remarcat în Marea Britanie când a regizat două sezoane întregi ale Spaced, pentru Channel 4. Serialul, scris şi interpretat de Simon Pegg şi Jessica Hynes, a câştigat două British Comedy Awards şi a fost nominalizat la BAFTA Awards şi la International Emmy® Award. După câţiva ani, show-ul a devenit o adevărată legendă, iar în 2008 cei trei au făcut un turneu în toată America, ca să celebreze lansarea DVD-ului.
Serialul a servit în 2004 ca rampă de lansare pentru filmul Shaun of the Dead, pe care l-a regizat Wright şi l-a scris împreună cu Simon Pegg, care a şi jucat alături de Nick Frost. Filmul a fost nominalizat la două premii BAFTA, inclusiv pentru cel mai bun film britanic al anului, şi a obţinut the British Independent Film Award (BIFA) pentru cel mai bun scenariu. Time Magazine îl include pe lista celor mai bune 25 de filme horror din toate timpurile, iar filmul mai obţine şi un Empire Award pentru cel mai bun film britanic şi un Saturn Award pentru cel mai bun horror. George Romero, maestrul de necontestat al zombilor l-a proclamat chiar ca fiind “filmul meu favorit cu zombi.”
El a fost urmat de comedia de acţiune Hot Fuzz, pe care  Wright a regizat-o şi a scris-o împreună cu Simon Pegg, care a şi jucat-o alături de Nick Frost. Filmul realizat de Working Title a depăşit încasările box office-ului britanic timp de trei săptămâni, realizând 90 de milioane dolari în întreaga lume. El a obţinut de asemenea premiul National Movie Award şi Empire Award, ambele la categoria cea mai bună comedie. 
Următoarea realizare a lui Wright a fost Scott Pilgrim vs. The World, bazat pe cunoscuta carte de benzi desenate. Wright a colaborat la scenariu, a produs şi regizat filmul. Rezultatul a fost un film revoluţionar din punct de vedere vizual, care i-a cucerit atât pe spectatori cât şi pe critici şi care a primit multe nominalizări şi titluri , inclusiv nominalizarea la Bradbury Award pentru cel mai bun scenariu din partea Science Fiction şi a Fantasy Writers of America, premiul Empire pentru cea mai bună regie, un premiu Comedy Central Comedy Award pentru regie, două Scream Awards, o nominalizare la GLAAD Media Award pentru cel mai bun film – Wide Release şi două premii Satellite inclusiv pentru cel mai bun film – comedie sau muzical.
În 2013, Wright, Pegg şi Frost s-au reîntâlnit pentru a realiza The World's End, care a câştigat un premiu Empire pentru cel mai bun film , încheind Cornetto Trilogy. Toate cele trei filme ale trilogiei au avut încasări de peste 150 milioane dolari la box office.
Pasiunea lui Wright pentru cinematografie a condus la multe colaborări ale sale cu mari realizatori de film, cum ar fi trailerul “Don’t” pe care l-a realizat pentru Quentin Tarantino sau pentru epicul Grindhouse de Robert Rodrigue sau contribuţia sa la scenariul pentru The Adventures of Tintin, pentru producătorul Peter Jackson şi regizorul Steven Spielberg. Fiind un mare suporter al promovării realizatorilor de film, el a servit ca producător executiv pentru debutul regizoral al lui Joe Cornish cu filmul Attack the Block sau pentru filmul lui Ben Wheatley, Sightseers, în care au jucat Alice Lowe şi Steve Oram.
Pe lângă realizările sale din televiziune şi film, Wright a realizat şi numeroase video-clipuri muzicale. La începutul anilor 2000, el a regizat astfel de video clipuri pentru The Bluetones (“After Hours”), Mint Royale (“Blue Song”), The Eighties Matchbox B-Line Disaster (“Psychosis Safari”) şi Charlotte Hatherley (“Summer” şi “Bastardo”). Cel mai recent video al său a fost pentru “Gust of Wind” de Pharrell Williams interpretat de Daft Punk, în 2014.
Wright a făcut parte în 2015 din Juriul Festivalului de film Sundance şi un membru al juriului pentru premiile Independent Spirit în anii 2011 & 2014. În timpul liber, el a programat seriale la New Beverly Cinema din LA, la Bloor Cinema din Toronto, BAMcinématek din New York City şi la Prince Charles Cinema, Picturehouse Central şi British Film Institute din Londra.

JONATHAN AMOS (montajul) a lucrat la o serie de filme inclusiv la filmele lui Edgar Wright, Scott Pilgrim vs. the World şi Hot Fuzz pentru Universal Pictures, Grimsby în regia lui Louis Letterier, A United Kingdom în regia lui Amma Asante, In Fear în regia lui Jeremy Lovering,  Attack the Block în regia lui Joe Cornish şi documentarul de lung metraj al lui Nick Cave, 20000 Days on Earth. El face în prezent montajul filmului Paddington 2, în regia lui Paul King. Printre filmele de televiziune la care a lucrat se numără “Pram Face,”pentru BBC, “Free Agents” pentru Big Talk, “Peep Show,”de Mitchell şi Webb, “Spooks”şi “Ashes to Ashes” pentru Kudos.
Premiile primite de Jonathan includ printre altele premiul Film Critics Society, la San Diego în 2010 pentru cel mai bun montaj al filmului Scott Pilgrim vs. the World, pentru care el a fost nominalizat şi la Annual ACE Eddie Awards în 2011; sau Editing Award pentru World Cinema Documentary în 2014 la Sundance Film Festival, pentru montajul filmului 20,000 Days on Earth.


PAUL MACHLISS (montajul) Printre realizările lui Paul Machliss se numără The World’s End şi alte colaborări cu Edgar Wright pentru ambele sezoane din serialul TV Spaced şi pentru filmul Scott Pilgrim vs The World, pentru care el şi co-editorul Jonathan Amos au obţinut premiul San Diego Film Critics Society la categoria cel mai bun montaj, ca şi nominalizările la premiile American Cinemas Editors (ACE) şi Online Film Critics Society.
Originar din Australia, Paul Machliss a locuit şi lucrat în Marea Britanie timp de mai mulţi ani. El a montat unele dintre cele mai populare sitcomuri din ţară, inclusiv showurile premiate cu BAFTA : Black Books, Peep Show sau The IT Crowd şi episoade ale unor drame de succes, cum ar fi The Hour. Paul a colaborat cu regizori renumiţi de comedie din UK, scenografi şi interpreţi cum ar fi Dylan Moran, Peter Serafinowicz, Paul King, Ricky Tomlinson, Paul Kaye sau Simon Pegg. Printre filmele documentare montate de el se află cele de la festivalurile de film sau concertele live ale unor artişti sau formaţii cum ar fi Led Zeppelin, Diana Krall sau Pet Shop Boys.

BILL POPE, ASC (imaginea) lucrează pentru a treia oară cu Edgar Wright , regizorul filmului Baby Driver, după colaborarea lor pentru filmul Scott Pilgrim vs. the World şi The World’s End.
Pope şi-a câştigat faima realizând imaginea pentru filmele lui Lana şi Lilly Wachowskis’ Bound şi The Matrix, obţinând pentru aceste filme nominalizări la premiile Independent Spirit, respectiv BAFTA.
El a făcut din nou echipă cu regizorii respectivi pentru a turna şi cele două continuări ale filmului Matrix, care trebuia să aibă continuitate. De asemenea, el e cunoscut pentru colaborările sale cu Sam Raimi, realizând imaginea filmelor acestuia  Darkman, Army of Darkness, Spider-Man 2, Spider-Man 3; şi cu Barry Sonnenfeld, pentru a realiza  Men in Black 3, după ce făcuseră împreună alte proiecte de pe vremea când erau amândoi studenţi la New York University.

 MARCUS ROWLAND (scenografia) Baby Driver marchează cea de-a şasea colaborare a lui Marcus cu regizorul Edgar Wright, cu care a conlucrat în trecut pentru filmele The World’s End, Scott Pilgrim vs. the World, Hot Fuzz sau Shaun of the Dead.  De asemenea el a lucrat cu Edgar şi la serialul de comedie Spaced.

COURTNEY HOFFMAN (costumele) După ce a studiat designul de costume la NYU- Tisch School of the Arts, Courtney a avut norocul să lucreze cu cei mai legendari regizori si designeri de costume din industria cinematografică. Ea a lucrat ca asistent de designer şi costumieră pentru filmele regizate de Terrence Malick, Tim Burton, Stephen Soderbergh sau Quentin Tarantino, şi împreună cu designeri renumiţi cum ar fi Colleen Atwood, Jacqueline West sau Sharen Davis.
Ea a devenit designer de costume odată cu Westernul Dead Man's Burde, iar de atunci a mers din succes în succes. De curând a terminat costumele pentru filmul lui Quentin Tarantino, The Hateful Eight care se petrece în munţii înzăpeziţi, după Războiul Civil. Printre alte filme pentru care a creat costumele se numără: Captain Fantastic, The Boy Next Door, Alex of Venice sau Palo Alto.
Ea a fost aleasă de către Glamour Magazin "printre cele 35 de femei de la Hollywood care merită, deşi au sub 35 de ani", prezentată în revista Vartiety şi denumită, de către Hollywood Reporter: "Regina din culise a costumelor" după ce a creat şi realizat costumele pentru 3 filme înscrise în 2014 la Tribeca Film Festival.

 STEVEN PRICE (muzica) este un compozitor premiat cu Oscar. În 2014 muzica creată de el pentru filmul revoluţionar Gravity al lui Alfonso Cuaron, i-a adus nu numai Oscarul ci şi premiile BAFTA, Critics’ Choice, Satellite Award şi ASCAP –premiul pentru cel mai bun compozitor al anului. Printre alte proiecte se numără Fury, Al Doilea Război Mondial, scris şi regizat de David Ayer, cu Brad Pitt; Believe, un serial produs de Alfonso Cuaron şiJJ Abrams pentru NBC; filmul The Hunt, produs de BBC, un documentar de istorie naturală pentru care Price a câştigat cel de-al doilea premiu BAFTA, şi filmul Warner Brothers din 2016, Suicide Squad.
Baby Driver marchează cea mai recentă colaborare a sa cu Edgar Wright, prima dintre ele fiind muzica pentru filmul acestuia Scott Pilgrim vs The World. Price şi-a făcut debutul în 2011 cu filmul lui Joe Cornish Attack the Block, produs de Wright. Muzica lui Price a obţinut premiul pentru cea mai originală coloană sonoră atât din partea Austin Film Critics Association cât şi a Sitges Film Festival. Colaborarea lor a continuat în 2013, când Price a compus muzica originală a comediei The World’s End, regizată de Wright pentru studiourile Universal.

Read 7677 times

Share this

Related items

Sony Pictures Print Logo

Newsletter