FILME 2014

ANNIE

ANNIE

Stacks Image 166
ANNIE
ANNIE Created with Sketch.

DIN 26 DECEMBRIE 2014 ÎN CINEMATOGRAFE

Tenace, încrezătoare şi optimistă, Annie – personajul legendar, aflat în căutarea familiei sale, care a inspirat generaţii întregi – revine pe ecrane într-o viziune contemporană, în comedia produsă de Columbia Pictures, Annie.
Regizorul / Producătorul / Scenaristul Will Gluck combină muzica adorabilă cu personajele care dăinuie de decenii şi cu decorul New York-ului modern, colaborând împreună cu producătorii James Lassiter, Jada Pinkett Smith & Will Smith, Caleeb Pinkett şi Shawn “JAY Z” Carter, Laurence “Jay” Brown şi Tyran “Ty Ty” Smith pentru a surprinde magia personajului care a cucerit inima publicului de teatru, televiziune şi film, acum câteva decenii. Celia Costas şi Alicia Emmrich sunt producători executivi. Scenariul a fost scris de Will Gluck şi Aline Brosh McKenna, fiind inspirat după muzicalul “Annie”, de Thomas Meehan, cu o muzică compusă de Charles Strouse şi versurile de Martin Charnin, spectacol realizat la rândul său după povestea “Little Orphan Annie”.

Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild), nominalizată la premiul Oscar, joacă rolul lui Annie, un copil părăsit de părinţi, care se luptă să-şi croiască un drum în viaţa dură de pe străzile New York-ului, în anul 2014. Când era mică, ea a fost lăsată de către părinţi în grija lui Miss Hannigan (Cameron Diaz), o asistentă maternală rea şi lacomă, sub promisiunea că vor reveni s-o ia înapoi într-o bună zi. Dar soarta copilei se va schimba când bogatul candidat la primăria New York-ului, Will Stacks (Jamie Foxx) – sfatuit de adjuncta sa, Grace (Rose Byrne) şi de şmecherul său şef de campanie, Guy (Bobby Cannavale) – recurge la o stratagemă electorală, luând-o în grijă pe mica „orfană”. Stacks consideră că este îngerul ei păzitor, dar firea pozitivă a lui Annie şi încrederea sa în ziua de mâine ar putea să schimbe rolurile lor exact pe dos.

Columbia Pictures prezintă în asociere cu Village Roadshow Pictures o producţie Overbrook Entertainment / Marcy Media Films / Olive Bridge Entertainment, filmul lui Will Gluck, Annie. Rolurile principale din film sunt interpretate de Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Adewale Akinnuoye-Agbaje, David Zayas şi Cameron Diaz. Regia îi aparţine lui Will Gluck. Producătorii filmului sunt James Lassiter, Will Gluck, Jada Pinkett Smith & Will Smith, Caleeb Pinkett, Shawn “JAY Z” Carter, Laurence “Jay” Brown şi Tyran “Ty Ty” Smith. Scenariul a fost scris de Will Gluck şi Aline Brosh McKenna, fiind inspirat după muzicalul “Annie”, scris de Thomas Meehan, având muzica compusă de Charles Strouse şi versurile de Martin Charnin şi după povestirea “Little Orphan Annie”. Producătorii executivi sunt Celia Costas şi Alicia Emmrich. Directorul de imagine este Michael Grady. Scenografia e asigurată de Marcia Hinds. Montajul îi aparţine Tiei Nolan, ACE. Designerul de costume este Renée Ehrlich Kalfus. Producătorul muzical şi compozitorul este Greg Kurstin. Coordonatorul muzical este Matt Sullivan.

FILMUL
Regizorul, scenaristul şi producătorul Will Gluck afirmă că noua abordare a lui Annie – după muzicalul clasic de pe Broadway, care a obţinut şapte premii Tony şi care a devenit ulterior un film extrem de îndrăgit în anii 1980 - a fost concepută pentru copiii de altădată, care acum au devenit părinţi la rândul lor. De asemenea, regizorul s-a declarat extrem de emoţionat de şansa de a realiza un film care surprinde magia familiei.
Nu e uşor să realizezi un film după muzicalul clasic, dar este o sarcină pe care Gluck şi producătorii au abordat-o cu respect şi emoţie. “Annie nu s-a demodat niciodată,” afirmă Gluck. “Până la urmă e vorba despre găsirea locului fiecăruia într-o familie – ceea ce este cel mai important lucru pe care ni-l dorim cu toţii. Annie consideră că dacă îşi va găsi părinţii, va fi fericită pentru că va avea o familie. La polul opus îl avem pe Will Stacks, care nu consideră că-i trebuie o familie – el se simte împlinit prin slujba sa şi banii pe care-i câştigă. Deci, aceşti doi oameni merg pe căi diferite crezând că vor obţine acelaşi lucru: fericirea. Ei îşi dau seama pe parcurs că fericirea nu este ceea ce au crezut că este – de fapt, ea vine din interiorul fiecăruia.” Gluck spune că aceasta e o poveste la care vibrează toate generaţiile. “De asemenea cântecele şi povestirea sunt la fel de atrăgătoare ca întotdeauna. Am avut şansa de a realiza o versiune de zile mari a acestui film nepieritor, care îi atrage deopotrivă pe copiii şi pe părinţii din ziua de azi.”

În viziunea lor, Gluck şi producătorii au vrut să realizeze o versiune contemporană a muzicalului de altădată de pe Broadway. Actualul film “Annie” nu se mai petrece în anii 1930, ci în prezent, iar eroina filmului este o veritabilă puştoaică a anului 2014, din toate punctele de vedere. Annie nu este de fapt orfană, ci o copilă aflată în plasament. Ea merge cu bicicleta prin tot oraşul şi cunoaşte toate străduţele pe unde poate evita aglomeraţia din trafic.
În rolul titular al lui Annie, o putem vedea pe Quvenzhané Wallis, care a stabilit un record fiind cea mai tânără actriţă nominalizată la Oscar pentru cea mai bună interpretare feminină. Talentul ei precoce a rămas în amintirea spectatorilor şi juriului odată cu interpretarea ei din Beasts of the Southern Wild. Totodată ea a cucerit inimile publicului apărând pe covorul roşu cu un zâmbet radios şi o poşetuţă în formă de căţel pufos. “E fantastică,” spune Gluck. “E o actriţă autentică, iar de fiecare dată când îşi spune replicile sau cântă, ţi se topeşte inima după această fetiţă de zece ani care îţi vorbeşte din suflet. Când ne-am hotărât să facem filmul am spus clar că nu vrem un copil care e în stare să joace pe Broadway; vrem un copil care să simtă cu adevărat ceea ce spune prin cuvinte. Am avut noroc cu Quvenzhané care ştie să cânte, ştie să joace, e simpatică, dar mai mult ca orice, îţi face inima să tresalte când o vezi interpretând cu realism trăirile din film. Are abilitatea de a interpreta realist, iar asta se găseşte extrem de rar.”
“Mi-a plăcut s-o interpretez pe Annie,” recunoaşte Wallis. “E curajoasă şi are tot timpul zâmbetul pe buze, indiferent ce surprize îi rezervă viaţa.”
În ceea ce-l priveşte pe tipul care îi oferă lui Annie adăpost… el nu mai e industriaşul din timpul crizei economice, care se îmbogăţeşte datorită războiului, ci e Will Stacks, şeful unei companii de telefonie mobilă. “Stacks valorează 4,7 miliarde de dolari,” explică Gluck. “El a creat cea mai mare reţea de telefonie mobilă din lume. Dar lui nu-i pasă decât de muncă şi iar muncă. Şi pentru că e candidat la primăria oraşului, asta e tot ce pot vedea new-yorkezii la el. Ar vrea să găsească o cale către inimile votanţilor, iar oferta de a o găzdui pe Annie face parte dintr-un plan de PR care l-ar putea aşeza în fotoliul de primar. Din păcate, singura persoană cu care izbuteşte să iniţieze o legătură este această fetiţă de 10 ani, care nici măcar nu-l poate vota.”
Realizatorii au dat o tentă contemporană tuturor personajelor, atrăgând la distribuţie o pleiadă de staruri actuale, cum ar fi: Jamie Foxx, Rose Byrne, Bobby Cannavale şi Cameron Diaz.
Senzaţia de contemporaneitate s-a prelungit şi la producţie, întrucât Gluck şi echipa lui au ţinut ca decorurile şi costumele să fie de actualitate. Annie a fost întotdeauna o poveste new-yorkeză şi tocmai de aceea regizorul Will Gluck a hotărât ca filmul să fie filmat chiar în New York City.
Costumele au fost de asemenea împrospătate –designerul de costume Renée Ehrlich Kalfus a îmbrăcat-o pe Annie şi pe colegii ei de platou în costume moderne, din anul 2014.
Şi bineînţeles, sentimentul de contemporaneitate se extinde şi asupra cunoscutelor şlagăre ale filmului, cum ar fi “Tomorrow,” “It’s the Hard-Knock Life,” “You’re Never Fully Dressed Without a Smile,” “Maybe” şi multe altele. Muzica a fost revizuită de veteranul producţiei muzicale, Greg Kurstin, alături de superstarul Sia, care a contribuit la updatarea cântecelor.
Mare parte din modernizarea cântecelor şi a aranjamentelor este realizată printr-o alegere diferită de instrumente. “În versiunea iniţială s-au folosit instrumente tradiţionale de sulfat, cu corzi, alămuri şi o orchestră de mici dimensiuni,” explică Kurstin.
În plus, în actualul Annie se cântă trei cântece noi – “Who Am I?,” “Opportunity” şi “The City’s Yours” – pe care echipa muzicală s-a străduit să le integreze cât mai armonios între cântecele şi melodiile legendare ale filmului. “Cântecele noi sunt dintre cele mai bune cântece cu care am lucrat vreodată,” recunoaşte aranjorul muzical Matt Sullivan. “Sunt cu adevărat minunate.”
“Sia ne-a surprins,” adaugă Cameron Diaz, care o interpretează pe Miss Hannigan, „mama vitregă” a lui Annie. “Cântecele sunt senzaţionale, atât cele noi cât şi cele vechi, iar noi, actorii ne-am îndrăgostit de ele în asemenea măsură încât le fredonam inclusiv când ajungeam seara acasă. Muzica e delicioasă.”
Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct