FILME 2015

NUNTAȘI DE ÎNCHIRIAT

NUNTAȘI DE ÎNCHIRIAT

Stacks Image 209
NUNTAȘI DE ÎNCHIRIAT
NUNTAȘI DE ÎNCHIRIAT Created with Sketch.

DIN 30 IANUARIE 2015 ÎN CINEMATOGRAFE

Nu ai amici? Eşti lipsit de anturaj? Te pregăteşti să-ţi întemeiezi o familie fără să fi hoinărit înainte cu băieţii?
S-ar putea să ai nevoie de Nuntaşi de închiriat.
Orice om care se căsătoreşte are o mulţime de treburi de rezolvat înainte de ziua cea mare. Dar indiferent cât de stresant ar fi, el se poate baza pe un lucru: tipii care îi populează petrecerea de nuntă – de la cavalerul de onoare şi până la ceilalţi cavaleri – îl vor ajuta când e la ananghie, începând cu petrecerea burlacilor şi sfârşind cu toastul de nuntă.
În definitiv ei sunt gaşca lui: băieţii care au răspuns prezent oricând a fost nevoie de ei, cu care a trecut prin bune şi prin rele (sau prin bune care au devenit rele, nu?). Ei sunt cei care contează: oamenii de încredere, pe care singuraticul viitor ginerică, Doug Harris (Josh Gad), nu i-a avut niciodată şi pe care nu-i are nici acum.
Şi dacă mirele nu vrea să pară ca un pămpălău în ochii miresei sale, ei sunt tipii de care are mare nevoie. Şi încă rapid!
În timp ce majoritatea bărbaţilor au de unde alege un cavaler de onoare - dintre prietenii din copilărie, sau cei actuali, sau dintre rude - Doug se află într-un impas groaznic, pentru că nu poate găsi pe nimeni care să joace acest important rol. După ce a trecut prin toată agenda lui de relaţii, Doug – care se află la două săptămâni distanţă de nunta sa cu frumoasa şi mult visata parteneră, Gretchen Palmer (Kaley Cuoco-Sweeting) – îşi dă seama că pur şi simplu nu are prieteni.
Acum îşi face apariţia Jimmy Callahan (Kevin Hart), patron şi director al firmei Best Man, Inc., o firmă care furnizează cele mai bune servicii de cavaleri de onoare şi care-l face pe cel mai asocial tip să pară un rock star înconjurat de camarazi unul şi unul.

Având foarte puţin timp la dispoziţie, Jimmy n-are încotro şi trebuie să-şi asume rolul de mână dreaptă a lui Doug, alcătuind în grabă o echipă de cavaleri care să-i impresioneze pe părinţii lui Gretchen - Ed (Ken Howard) şi Lois (Mimi Rogers) Palmer- care deveniseră deja cam suspicioşi.
Dar, în timp ce nunta şi viitorul lui Doug atârnă de un fir de păr, între el şi acest patron de firmă, pe care l-a angajat, se naşte o poveste incredibilă de camaraderie care-l umple pe Doug cu încrederea pe care n-a avut-o niciodată. Ceea ce urmează în spumoasa comedie Nuntaşi de închiriat este o întreagă poveste în care Jimmy şi echipa lui de nuntaşi de ocazie creează o mulţime de aventuri incredibil de hazlii, parează miliardele de teste la care-i supune familia Palmer, pentru a duce la bun sfârşit cea mai îndrăzneaţă şaradă pe care au regizat-o până acum.

SE NAŞTE O NOUĂ INDUSTRIE LEGATĂ DE NUNŢI

Ideea de a realiza filmul Nuntaşi de închiriat datează din momentul în care regizorul Jeremy Garelick a primit un telefon de la un fost coleg de liceu.

“Un băiat pe care-l ştiam din liceu m-a sunat din senin şi mi-a spus: ‘Mă căsătoresc cu Rebecca,’ povesteşte regizorul Garelick. Eu l-am felicitat dar în sinea mea mă gândeam: ‘Cine e Rebecca şi de ce naiba mă suni pe mine?’ M-a rugat să rezerv data respectivă pentru nunta lui, deşi eu mă gândeam că nu prea avea rost să mă duc la nunta asta. Nu eram prieten cu tipul acesta din liceu, dar peste o lună el m-a sunat din nou şi mi-a spus: ‘Rebecca şi cu mine vom fi foarte onoraţi dacă ai participa la nunta noastă în calitate de cavaler.’ M-a luat prin surprindere şi nu ştiam ce să fac, aşa că am scăpat un „da” şi am închis telefonul. Mă gândeam: ‘Ce naiba am făcut’? Acum trebuie să zbor de la Los Angeles până pe coasta de est ca să particip la nunta unor oameni pe care nici măcar nu-i cunosc.”

Fiind tânăr şi un tip de gaşcă, Garelick s-a hotărât totuşi să joace rolul de bun prieten şi de cavaler de onoare şi să scoată tot ce era mai bun din nunta aceea. Dar când a ajuns acolo îl aştepta o altă surpriză.

“M-am dus la nuntă pentru că m-am gândit că nu fac nimic rău . Eram neînsurat, iar la nunţi era mâncare bună şi fete cu duiumul. Dar când am ajuns acolo mi-am dat seama de tristul adevăr. Mirele nu avea decât câţiva cavaleri, pe când mireasa avea nu mai puţin de 15 domnişoare de onoare. Mi-a părut rău pentru faptul că el nu avea prieteni. Am început să inventez poveşti frumoase despre el, cum că ar fi un tip grozav şi cum obişnuiam noi să facem sport împreună şi ce atlet grozav era el. La finalul nunţii chiar mă gândeam că meritam o primă pentru fapta bună pe care am făcut-o. Imediat însă mi-a venit şi ideea că experienţa asta ar constitui o idee grozavă pentru un scenariu de film.”

Garelick s-a dus apoi la prietenul său scenaristul Jay Lavender, cu care lucrase la CAA.

“Am citit scenariile lui Jay şi eram un mare fan al operei sale,” afirmă Garelick. “Nu ştiam cum se scrie un scenariu, fiindcă eram la începuturi, dar Jay este un prieten adevărat de care mă leagă acelaşi simţ al umorului.”

“Îmi plăcea atitudinea lui Jeremy şi vedeam cât de dedicat era muncii sale,” îşi aminteşte Jay Lavender. “L-am sunat şi i-am spus ‘Hai să scriem ceva împreună.’ Amândoi aveam idei, dar de data asta ezitam şi atunci el a venit cu o idee grozavă. ‘Ce-ar fi dacă ar exista cavaleri de onoare profesionişti?’ Am început să râd instantaneu fiindcă eram la vârsta când mergeam tot timpul la nunţi. Ne-am gândit că ar fi fost foarte amuzant dacă am fi prezentat o nuntă din punctul de vedere al cavalerului de onoare, o nuntă cu toată pompa ei şi cu situaţiile ei oarecum ridicole. Aşa că am început să scriem împreună la scenariu, printre alte proiecte şi slujbe pe care le avea fiecare dintre noi.”
Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct