FILME 2015

PAUL, MARE POLIȚIST DE MALL

PAUL, MARE POLIȚIST DE MALL

Stacks Image 271
PAUL, MARE POLIȚIST DE MALL
PAUL, MARE POLIȚIST DE MALL Created with Sketch.

DIN 17 APRILIE 2015 LA CINEMA

După şase ani în care a asigurat securitatea mall-urilor noastre, Paul Blart şi-a câştigat dreptul la o vacanţă bine-meritată.
El se îndreaptă spre Vegas, însoţit de fiica sa adolescentă, care va merge din toamnă la colegiu. Dar securitatea nu-şi ia vacanţă niciodată, iar când datoria îl cheamă, Blart răspunde întotdeauna prezent.
Columbia Pictures prezintă, împreună cu LStar Capital, o producţie Happy Madison / Hey Eddie / Broken Road, Paul, mare poliţist la Mall. În film joacă Kevin James, Raini Rodriguez, Neal McDonough şi Shirley Knight. Regia îi aparţine lui Andy Fickman. Producţia e asigurată de Todd Garner, Kevin James, Adam Sandler şi Jack Giarraputo. Scenariul aparţine lui Kevin James & Nick Bakay. Producătorii executivi sunt Marty P. Ewing, Ben Waisbren şi Jeff Sussman. Directorul de imagine este Dean Semler, ACS ASC. Scenografia a fost asigurată de Perry Andelin Blake, iar montajul de Scott Hill. Designerul de costume este Genevieve Tyrrell, iar muzica a fost compusă de Rupert Gregson-Williams.

DESPRE PRODUCŢIE
Au trecut şase ani de când Paul Blart a devenit faimos pentru salvarea mall-ului West Orange Pavilion. Deşi lucrurile s-au mai schimbat, poţi să contezi şi acum pe Blart, care ştie întotdeauna ce e cu adevărat important. “El ia în serios securitatea,” spune Kevin James, haiosul actor care i-a dat viaţă îndrăgitului personaj. “Aşa cum spune Paul, ‘Nu eu am ales securitatea, ci ea m-a ales pe mine.’ Să fim cinstiţi – drumul va fi anevoios şi va avea întotdeauna obstacole, iar Blart va mai greşi din când în când, dar el nu se va dă niciodată bătut – iar asta îl va face să câştige până la urmă.”
În Paul, mare poliţist la Mall, eroul primeşte în dar o vacanţă: pentru că a făcut sacrificii ca să asigure securitatea clienţilor, el a primit o excursie gratuită la un simpozion pe teme de securitate, în Las Vegas. Toată lumea îi spune lui Blart să se relaxeze şi să se odihnească, dar securitatea nu-şi ia niciodată vacanţă… iar când Blart descoperă o ameninţare la adresa securităţii hotelului, gardianul cel mai iubit al Americii e gata să intervină fără cea mai mică ezitare.
“E uşor să râzi de un tip ca Blart,” spune James, “dar cred că noi toţi ne dorim ca el să iasă victorios şi să salveze situaţia. Când Blart află de problemele de la hotel, el se aruncă în foc fără să clipească. Nu s-ar putea bucura de vacanţă ştiind că se petrec lucruri rele în jurul său pentru că aşa e el construit.”
După ce primul film cu gardianul de mall a avut încasări de 183 milioane dolari în 2009, Paul Blart a revenit. James spune că motivul pentru care personajul său a stârnit simpatia spectatorilor a fost faptul că, în ciuda gafelor şi greşelilor lui, el e demn de admirat pentru faptul că reuşeşte să învingă, chiar dacă la început, nimeni nu-l crede în stare. “Spectatorilor le place personajul. Cred că la început ei nu înţelegeau ce vroia tipul ăsta pătrăţos, cu mustaţă, care mergea ca vântul pe o „trotinetă” electrică Segway… dar după un timp ei au observat ce inimă mare avea şi nu s-au mai putut abţine să nu-l iubească.”
“Paul Blart este considerat un perdant prin excelenţă,” explică producătorul Todd Garner. “Spectatorii filmului îl judecă din priviri şi strâmbă din nas gândindu-se la lucrurile pe care el nu le-ar putea face. Dar Paul poate să le facă pe toate – el are talente ascunse pe care şi le scoate la iveală când lumea are nevoie de el. El este eroul care ne trebuie şi eroul pe care-l merităm.”
La cârma acestei urmări se află Andy Fickman. “Unul dintre filmele favorite ale fiului meu este Paul Blart: Mall Cop, aşa că atunci când a auzit că aş putea să realizez eu urmarea, s-a entuziasmat grozav,” spune regizorul. “Îmi plac personajele, iar sufletul acţiunii este Kevin James, care rămâne actorul meu favorit, pe care l-am iubit atât în prezenţa camerelor de filmat cât şi în particular.”
Cei care-l însoţesc pe Kevin James în actuala aventură sunt: Raini Rodriguez, care e fiica lui Blart, Maya, şi Shirley Knight, care joacă rolul mamei sale.
Filmul Paul Blart: Mall Cop a fost primul film în care a jucat Rodriguez. La vremea aceea, ea avea 14 ani şi juca doar de câţiva ani. Acum, ea are 19 ani şi apare regulat în serialul Disney Channel, “Austin & Ally”. “Mă bucur să joc şi în urmarea filmului Paul Blart: Mall Cop, iar în Vegas pot să spun că am avut parte de distracţie maximă. Nu mă pot plânge de asta,” spune ea.
În acest al doilea film, spune Rodriguez, “Paul o ia pe Maya cu el într-o vacanţă de familie. Ceea ce el nu ştie e faptul că ea a fost acceptată la UCLA, dar n-a avut încă curajul să-i spună, pentru că asta înseamnă că va pleca de acasă. Deci aceasta va fi vacanţa lor de despărţire, când se vor relaxa, iar ea îi va putea da vestea mai uşor.”
Bineînţeles ca Maya e fanul nr. 1 al tatălui ei. “Suntem din neamul Blart,” exclamă Rodriguez. “Trebuie să fim uniţi şi astfel vom putea rezolva orice problemă.”
În timp ce se află în Vegas, Maya se întâlneşte cu Lane, interpretat de David Henrie. Rodriguez spune că şi această relaţie arată că ea se maturizează. “Noi trăim un moment mai special împreună, iar de-a lungul filmului tot flirtăm unul cu altul, dar lui Paul Blart nu-i prea convine asta pentru că ar însemna să accepte că fiica lui a crescut si a devenit independentă,” spune ea.
Rodriguez şi Henrie se cunosc de câţiva ani. Când ea avea 12 ani, iar el 16, Rodriguez îl plăcea şi s-a fotografiat cu el. Ea a regăsit poza când producătorii i-au cerut să aducă poze vechi de pe platourile de filmare. “Era frumos pe vremea aceea şi mă bucur că e încă frumos şi acum,” recunoaşte Rodriguez. “Este un gentleman. Timp de jumătate de film, noi suntem împreună, iar asta a fost minunat. E un tip grozav!”
Sentimentul e reciproc: “Raini e o fată dulce şi spumoasă,” declară Henrie. “Ea face tot timpul glume. E iute la minte şi extrem de afectuoasă. Nu poţi să nu zâmbeşti când te afli în preajma ei!”
Neal McDonough a primit rolul lui Vincent Sofel, geniul răului care ameninţă hotelul. Este un rol comic cum n-a mai avut până acum. “Când faci roluri dramatice şi te duci acasă, scapi greu din pielea personajului. Când joci un rol comic, te distrezi toată ziua – abia aştepţi să revii pe platou a doua zi,” explică el.
Una dintre metodele prin care realizatorii i-au accentuat lui Vincent nebunia a fost prin intermediul aspectului său exterior: McDonough a purtat o lentilă de contact maro peste unul dintre ochii săi proverbial de albaştri. “N-am mai purtat până acum lentile de contact – şi toată lumea ştie că am ochii albaştri,” spune el. “Realizatorii au vrut să am un ochi maro-roşcat. Deîndată ce m-am văzut în oglindă cu ochiul meu cel nou, personajul meu s-a schimbat. Este un tip care chiar arată sărit de pe fix.”
Secvenţa lui favorită – pe care McDonough o denumeşte “momentul OK Corral” – este punctual culminant al filmului, când Vincent şi Blart se află faţă în faţă, în mijlocul unui hol imens. “E ca într-un Western,” exclamă el. “Ambele personaje sunt extrem de serioase. E o scenă mortală! E una dintre secvenţele mele favorite din toată viaţa mea de actor.”
Distribuţia de la hotel este completată cu Daniella Alonso în rolul Divina Martinez, directorul general al hotelului, şi Eduardo Verástegui în rolul Eduardo Furtillo, şeful pentru problemele de securitate ale hotelului.
“Divina e stăpână pe ea şi foarte competentă,” spune Alonso, “dar Paul Blart o învârte de degete.
Despre personajul lui Eduardo Furtillo, şeful securităţii, Eduardo Verástegui afirmă, “La început totul se învârte în jurul lui. E cam egoist, foarte arogant şi îngâmfat. El se crede „ultima sticlă de cola din deşert”. Şi atunci apare Paul Blart care rezolvă situaţia şi ne dă nouă tuturor o lecţie. El va recunoaşte faptul că Paul Blart este un adevărat erou.”
Verástegui spune că la început, rolul din acest film a însemnat o provocare – dar o provocare pe care a fost ajutat s-o treacă cu bine. “Engleza nu e limba mea maternă,” recunoaşte el. “Vă puteţi imagina la ce provocare am fost supus eu , ca actor – nu numai că filmul e în engleză, dar mai e şi comedie. Simţul umorului şi ritmul sunt diferite faţă de cele din Mexic. Dar m-am lăsat în mâinile lui Kevin şi Andy, care m-au ajutat să mă simt liber şi să dau tot ceea ce doreau ei de la mine. Ei au scos din mine nişte lucruri pe care nici nu credeam că le posed.”
Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct