FILME 2016

MAȘINA DE BANI

MAȘINA DE BANI

Stacks Image 224
MAȘINA DE BANI
MAȘINA DE BANI Created with Sketch.

DIN 3 IUNIE 2016 LA CINEMA

Media font size decrease font size increase font size
În thrillerul de înaltă tensiune, Money Monster, George Clooney şi Julia Roberts îi interpretează pe Lee Gates, gazda unei emisiuni financiare televizateşi pe Patty, producătoarea acestei emisiuni, care sunt puşi într-o situaţie extremă atunci când un investitor furios, care pierduse totul (Jack O’Connell), le ia pe sus studioul.
În timpul unei emisiuni tensionate, care se transmite live la televiziune, Lee şi Patty trebuie să dea în vileag conspiraţia ce stă la baza dezvoltării rapide a pieţelor high–tech din lume.

TriStar Pictures prezintă, în asociere cu LStar Capital, o producţie Smokehouse / Allegiance Theater, un film de Jodie Foster, Money Monster. În film joacă George Clooney, Julia Roberts, Jack O’Connell, Dominic West, Caitriona Balfe şi Giancarlo Esposito. Filmul e regizat de Jodie Foster şi produs de Daniel Dubiecki, Lara Alameddine, George Clooney şi Grant Heslov. Scenariul aparţine lui Jamie Linden şi Alan DiFiore & Jim Kouf, şi este scris după o poveste de Alan DiFiore & Jim Kouf. Kerry Orent, Tim Crane, Regina Sculley şi Ben Waisbren sunt producătorii executivi. Echipa realizatorilor îi include şi pe directorul de imagine Matthew Libatique, ASC, scenograful Kevin Thompson, editorul Matt Chessé ACE şi designerul de costume Susan Lyall. Muzica îi aparţine lui Dominic Lewis. Producătorul muzical este Henry Jackman.

DESPRE FILM
“Îmi place filmul ăsta pentru că el conţine două lucruri pe care lumea le consideră contradictorii,” susţine Jodie Foster, care regizează thriller-ul Money Monster, cu George Clooney şi Julia Roberts. “În primul rând, e un mainstream thriller care e incitant, rapid, isteţ şi totuşi relativ uşor de înţeles. Celălalt motiv, pentru care vrei să mergi la cinema să-l vezi, este că te va impresiona cu siguranţă o poveste reală, incredibil de relevantă.”
“Pentru mine, cea mai emoţionantă parte a povestirii este că, pe lângă poliţişti, elicoptere, arme, bombe şi ritm trepidant,” continuă Foster, “îl cunoaştem pe acest om, Lee Gates, interpretat de George Clooney, care la început e un tip plin de el, dar gol pe dinăuntru, care se bucură de succes profesional, dar care e de fapt un ratat în ochii altora şi ai lui însuşi, – şi care, atunci când se confruntă cu o situaţie care-l pune la încercare, se ridică, cu ajutorul Juliei, la înălţimea acestei ocazii, îşi regăseşte umanismul, reuşeşte să se schimbe şi să evolueze.”
“Lumea banilor a scăpat de sub control. Când lucrurile o iau razna, nu-ţi dai seama ce a determinat dezastrul – iar omul de rând este cel care trage ponoasele,” susţine George Clooney, care îl interpretează pe mediatorul emisiunii financiare, care vine în contact violent cu o persoană hotărâtă să găsească cu orice preţ vinovaţii.
“Jodie nu slăbeşte niciodată presiunea,” spune Daniel Dubiecki, unul dintre producătorii filmului, împreună cu partenerul său, Lara Alameddine, alături de Clooney şi partenerul său, Grant Heslov. “Acţiunea filmului se petrece în timp real, iar evenimentul este transmis live la televiziune – totul este foarte alert şi tensionat.”
Clooney îl interpretează pe Lee Gates, un cunoscător al bursei şi gazda renumită a unui show financiar de televiziune, care îi sfătuieşte pe telespectatori cu privire la investiţiile pe care ar trebui să le facă. Dansând în platou sau jucând darts, el face aprecieri asupra pieţei de capital, pe care le presară cu glume şi efecte sonore. “‘Show-ul Money Monster,’ este relativ ridicol,” spune Foster. “Este o emisiune de ştiri financiare, împănată cu o mulţime de imagini din filme vechi, clopoţei, cântecele, sau pernuţe colorate pe care Lee Gates le cară după el în studio pentru a explica piaţa financiară. El cântă şi dansează cu fete frumoase, îşi schimbă pălăriile, în timp ce vinde ponturi despre mersul bursei – dar toate astea îi lasă în gură un gust amar – el se detestă pentru tot ceea ce face. Filmul ni-l prezintă pe Lewe Gates într-un moment al vieţii sale când i se oferă o şansă de izbăvire.”
Intrând din nou în echipă cu George Clooney, se află Julia Roberts, care o interpretează pe Patty Fenn, producătoarea hotărâtă a emisiunii “Money Monster.” “Patty Fenn este super-producătorul. Ea distribuie sarcinile ca nimeni alta – e senzaţională,” susţine Foster. “Ea mânuieşte firele nevăzute ale acestui show şi-i şopteşte în ureche lui Lee Gates ce mişcare urmează să facă. Lee Gates e cam leneş. Nu-şi prea învaţă textul. El spune cam ceea ce-i trece prin minte, iar ea trebuie să se asigure că emisiunea curge fără probleme. Ea ştie cum să-l controleze.”
Clooney adaugă faptul că parada pe care o face prezentatorul ascunde de fapt dispreţul pe care-l nutreşte pentru spectatorii emisiunii. “Emisiunea lui este dublată de o doză de cinism,” susţine Clooney. “Te uiţi la tipii ăştia din spatele birourilor lor, care te sfătuiesc unde să-ţi plasezi banii şi atunci când îi pierzi, ei suspină: ‘Ei bine, se mai întâmplă!’”

Totuşi, Clooney observă: “Filmul se ocupă preponderant de cele trei personaje şi ne arată prin ce trec ele – în special tipul pe care îl interpretează Jack O’Connell.”
Atunci când recomandarea lui Gates de a investi în Ibis Clear Capital se duce de râpă, întrucât valoarea acţiunilor scade vertiginos, complicitatea sa ajunge în prim-plan pentru că un investitor păgubit, Kyle Budwell (O’Connell), reuşeşte să deturneze emisiunea live “Money Monster,” învinovăţindu-i pe Gates şi Fenn, pe care-i ţine sub ameninţarea cu moartea.
Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct