FILME 2015

PENE GALBENE

PENE GALBENE

Stacks Image 180
PENE GALBENE
PENE GALBENE Created with Sketch.

DIN 30 IANUARIE 2015 ÎN CINEMATOGRAFE

YELLOWBIRD este primul film de animaţie CG, în 3D, produs de casa TeamTO Studio, care are sediul în Paris.

Filmul ne povesteşte despre călătoria unui erou mai neobişnuit… Yellowbird este un pui de pasăre, de talie mică, care nu a putut migra, împreună cu familia, spre ţările calde. El nu a vrut să-şi părăsească niciodată cuibul, dar a rămas fără familie. Acum, Yellowbird porneşte în căutarea unei familii, care să fie numai a lui.
Aşadar, povestea ne vorbeşte despre călătoria eroului, în căutarea unei familii. Eroul este neconvenţional: Yellowbird (Seth Green) este un pui de pasăre, care nu a putut zbura în ţările calde împreună cu celelalte păsări. El a rămas fără familie, dar şi-a găsit o prietenă în Buburuza cea isteaţă, (Yvette Nicole Brown).

Yellowbird cade din cuib şi-n felul acesta se pierde de familie tocmai când lua primele lecţii de zbor. El este adoptat de Buburuză, care-l creşte într-o cabană părăsită din pădure. Neavând alte păsări în jurul lui, lui Yellowbird îi e frică să-şi ia zborul de unul singur.
Într-o zi de toamnă, Buburuza îl determină să iasă din casă, ca să-i caute chipurile o ghindă pe care o moştenise de la bunica şi care însemna mult pentru ea. Când Yellowbird porneşte şovăielnic prin pădure, el dă nas în nas cu Darius (Danny Glover), care este rănit mortal. Darius este liderul unei familii de păsări migratoare, care tocmai se pregăteau să plece spre ţările calde.

Yellowbird asistă neputiincios la lacrimile şi suferinţa familiei lui Darius. Când Buburuza le spune păsărilor că Darius l-a numit pe Yellowbird succesorul lui şi că acesta îi va conduce în Africa, el nu e în stare să mărturisească adevărul. Păsările se pregătesc de plecare sub privirile geloase ale lui Karl (Jim Rash), care nu înţelege cum Darius l-a putut trece cu vederea şi nu l-a numit pe el liderul stolului. Complet debusolat, mormăind şi protestând, Karl îşi ia totuşi zborul după stol.
În prima noapte a călătoriei lor spre Africa, păsările se opresc în Paris. Vrăjit de frumuseţea lui Delf (Dakota Fanning), fiica lui Darius, Yellowbird uită de minciuna care-l făcuse şef peste această familie de păsări.
În Olanda, păsările trag la un hotel dintr-un copac, administrat de o Bufniţă şmecheră (Elliot Gould) care-i induce în eroare, spunând că se află deja pe una dintre coastele Spaniei. Habar n-având încotro să se îndrepte, Yellowbird conduce stolul în direcţia greşită, ratând din nou ocazia de a-i mărturisi lui Delf minciuna.

Familia îşi caută apoi adăpost, refugiindu-se din calea unei furtuni violente pe epava unei nave abandonate, în largul oceanului. Văzând păsările sinistre, cu aripile pline de petrol, de pe epavă, ele îşi iau zborul şi sunt surprinse mai apoi de aerul polar, care le forţează să aterizeze în Groenlanda. Fiindcă nu vede nicio soluţie,Yellowbird recunoaşte în faţa păsărilor că le-a păcălit şi pleacă copleşit de disperare, văzându-şi distrus visul de a avea în sfârşit o familie.
Tocmai când era mai abătut, el vede cum oamenii realimentează o „pasăre de fier”. Această imagine îi dă ideea pentru o nouă strategie. De acum încolo membrii familiei n-o să se mai teamă de păsările de fier, ci o să le “folosească”.
Tema povestirii YELLOWBIRD îi ajută pe spectatori să descopere extraordinara experienţă a migraţiei, care nu e deloc uşoară şi care înrâureşte destinul a mii de păsări din lume. Mai presus de toate însă, este povestea maturizării unui tânăr care îşi găseşte calea în viaţă şi totodată o nouă familie.

DECLARAŢIA REGIZORULUI

Yellowbird este un adolescent tipic. El are o mulţime de ciudăţenii şi toane. Uneori este cam timid, sincer, vesel, neîndeminatic şi adorabil, alteori este înspăimântat, trist. El nu e mulţumit de viaţa pe care o duce şi vrea tot timpul să descopere alte minuni ale lumii. În acelaşi timp, lumea de afară îl sperie şi-l face să ezite când vine vremea să-şi ia zborul.
Dorinţa lui de independenţă se izbeşte de temerile pe care le are faţă de lumea exterioară, pe care n-o cunoaşte, dar şi de regretele de a o fi lăsat-o singură pe Buburuză. Ea l-a îngrijit ca o mamă, i-a fost cea mai bună prietenă din momentul în care l-a dus în casa părăsită. Buburuza cea deşteaptă îi înţelege nevoile lui Yellowbird şi doreşte ca el să părăsească cuibul, să vadă lumea şi să fie împreună cu ai lui… să-şi găsească propria sa familie.

În maniera sa adolescentină, visând să descopere lumi noi, să cunoască alte păsări, cu care să aibă aventuri, Yellowbird nu-şi dă seama, la început, că păcăleala în legătură cu liderul stolului ar putea face rău cuiva. Faptul că el tânjeşte după o familie şi doreşte să aparţină unui stol sunt mai puternice decât raţiunea. Pur şi simplu, Yellowbird nu-şi dă seama ce rău ar putea face şi ce repercusiuni ar putea avea asupra stolului. Şi totuşi, pe măsură ce zboară cu stolul şi află lucruri noi despre ceilalţi şi despre sine însuşi, el înţelege că a greşit şi încearcă să repare răul făcut.

Faptul că-şi dă seama de greşeala comisă şi dragostea pe care o simte pentru noii săi prieteni îl face să-şi dorească să le spună adevărul, dar din păcate, el e împiedicat de o serie de evenimente, până în ultimul moment, când păsările par a fi condamnate să moară în Oceanul Arctic.

Aici, în peisajul dezolant şi îngheţat, Yellowbird se transformă în liderul care trebuie să fie pentru a-i putea salva pe ceilalţi. De aici, el preia conducerea şi devine capabil să-şi ducă fraţii şi surorile în locuri mai sigure.
Din punct de vedere al personajului, Yellowbird este o combinaţie între Woody Allen, în tinereţe, cu manierismele şi temerile sale, între optimismul şi timiditatea lui Mickey (Sean Astin) din Goonies, şi personalitatea anxioasă a lui Joel Barish (Jim Carrey) din Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

STUDIUL ORNITOLOGIC
GUILHEM LESAFFRE ~ ORNITOLOG

Scenariul e plin de întâmplări adevărate din viaţa de zi cu zi a păsărilor, povestite de ornitologul Guilhem Lesaffre. El nu a contribuit doar la scenariu, ci a împărtăşit cunoştinţele sale despre păsări echipelor care se ocupau de animaţie şi modeling. Mişcările personajelor sunt inspirate din mişcările reale ale păsărilor, astfel încât să nu pară că sunt nişte personaje animate.

Profesor de literatură la liceu, Lesaffre lucrează şi în domeniul ornitologiei de peste 30 de ani. Prioritatea sa este să transmită oamenilor informaţii despre păsări, pentru a le proteja mai bine. El a scris şi a tradus numeroase lucrări premiate de ornitologie şi ştiinţele naturii; el este vice-preşedintele Centrului Ornitologic din Ile-de-France şi membru al consiliului editorial al publicaţiei Ornithos, editată de Ligue pour la Protection des Oiseaux (League for the Protection of Birds) sau, pe scurt, LPO. Lesaffre are o contribuţie esenţială la cercetările întreprinse premergător scenariului pentru
YELLOWBIRD.

YELLOWBIRD este primul film de lung metraj al studioului TeamTO. Singurul film cu animaţia produsă integral în Franţa, având o echipă de peste 200 de oameni, care au lucrat atât în studiourile din Paris cât şi din Bourg-Lès-Valence.
TeamTO este un studio francez de animaţie CGI, care şi-a perfecţionat o linie de producţie eficientă, concentrată pe producţia ambiţioasă a serialelor TV transmise în toată lumea de către canale de televiziune cum ar fi Cartoon Network, Nickelodeon, Disney Channel sau Netflix. Printre ele am putea enumera pe: Angelo Rules, nominalizat la premiile internaţionale Emmy®Kids Awards, Babar, pentru Nelvana sau the Rabbids Invasion, pentru Ubisoft.
TeamTO este un studio independent de animaţie, cu o echipă extrem de pasionată, cu standarde înalte, care-şi pune toată energia în slujba acestor proiecte TV internaţionale.
Dorind să aibă control total asupra calităţii şi să garanteze procesul de producţie, studiourile îşi produc integral proiectele, în Franţa. Studioul de animaţie este în Bourg-lès-Valence (regiunea Rhône-Alpes), are 80 de animatori şi lucrează în sinergie cu studioul din Paris. TeamTO şi-a deschis o sucursală în Los Angeles pentru a fi mai aproape de artiştii şi studiourile din inima industriei de entertainment din America de Nord. În 2012 a fost creat un departament interactiv, ca o extensie a studiourilor către diverse platforme interactive.
Modelul de producţie al TeamTO este un instrument flexibil şi sigur, care îi permite studioului să combine într-un chip fericit cele mai înalte ţeluri artistice cu valoarea de piaţă corectă a proiectelor.
În ultimii nouă ani, TeamTO şi-a construit o reţea de parteneri de încredere, cu care întreţine relaţii echitabile şi începe toate noile proiecte.Comunicat de presa


Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct