FILME 2016

ANGRY BIRDS - FILMUL

ANGRY BIRDS - FILMUL

Stacks Image 254
ANGRY BIRDS - FILMUL
ANGRY BIRDS - FILMUL Created with Sketch.

DIN 13 MAI 2016 LA CINEMA

În comedia animată 3D, The Angry Birds Movie, vom afla în sfârşit de ce sunt aşa de furioase păsările.

Filmul ne duce pe o insulă unde trăiesc numai păsări fericite, care nu ştiu să zboare – cel puţin majoritatea lor. În acest paradis, Red (Jason Sudeikis, We're the Millers, Horrible Bosses), Chuck, pasărea cea iute şi nervoasă, (Josh Gad în primul său rol animat după Frozen), şi volatilul Bomb (Danny McBride, This is the End, Eastbound and Down) au fost aproape întotdeauna nişte outsideri. Dar atunci când insula e invadată de porcuşori verzi misterioşi, aceşti trei ciudaţi sunt singurii care pot să-şi dea seama de intenţiile ascunse ale invadatorilor.
Pe genericul amuzantului film se află vocile unor staruri cum ar fi: Maya Rudolph (Bridesmaids, Sisters), Kate McKinnon (Saturday Night Live, Ghostbusters), Sean Penn (Milk, Mystic River), Tony Hale (Veep, Arrested Development), Keegan-Michael Key (Key & Peele), Bill Hader (Trainwreck, Inside Out) şi Peter Dinklage (Game of Thrones), ca şi Ike Barinholtz (Neighbors, Sisters), Tituss Burgess (Unbreakable Kimmy Schmidt), Hannibal Buress (Daddy’s Home, Broad City), Jillian Bell (22 Jump Street), starurile din echipa Smosh, de pe YouTube (Ian Hecox şi Anthony Padilla), Billy Eichner (Billy on the Street), Danielle Brooks (Orange is the New Black), starul latino Romeo Santos, sau superstarul de muzică country, Blake Shelton, care este co-autorul şi interpretul cântecului “Friends." Filmul prezintă şi alte piese muzicale originale, cum ar fi cele compuse de Demi Lovato, Charli XCX, Matoma, sau Steve Aoki. Producţia Columbia Pictures/Rovio Animation este regizată de Fergal Reilly şi Clay Kaytis. Producţia e semnată de John Cohen şi Catherine Winder. Scenariul e semnat de Jon Vitti, iar producătorii executivi sunt Mikael Hed şi David Maisel.
Columbia Pictures şi Rovio Animation prezintă The Angry Birds Movie. Regia e asigurată de Fergal Reilly şi Clay Kaytis. Producătorii filmului sunt John Cohen şi Catherine Winder, iar producătorii executivi sunt Mikael Hed şi David Maisel. Scenariul e semnat de Jon Vitti, iar muzica de Heitor Pereira. Animaţia e realizată de Sony Pictures Imageworks.

DE CE SUNT PĂSĂRILE AŞA FURIOASE?
În decembrie 2009, când oamenii din toată lumea au descărcat un joc pe telefoanele lor mobile, n-au ştiut că aceasta va declanşa un adevărat fenomen. Nişte porcuşori verzi invadaseră insula dorind să fure ouăle păsărilor ne-zburătoare – iar păsările, pe bună dreptate, înnebuniseră de furie. Cum ai putea să te simţi dacă cineva ar veni în casa ta şi ţi-ar răpi copiii?
Cel mai de succes joc al tuturor timpurilor – Angry Birds şi diferitele lor ediţii au fost descărcate de peste trei miliarde de ori – ajunge acum pe marele ecran, iar spectatorii vor afla în sfârşit cum şi-au dobândit păsările numele de Angry Birds.
Lucrând alături de echipa Rovio, realizatorii filmului au dezvoltat ideile de bază ale jocului. “Întrebarea pe care o pune Rovio tot timpul este ‘de ce sunt păsările aşa de furioase?’” recunoaşte Cohen. “Filmul prezintă povestea care a stat la baza conflictului dintre păsările ne-zburătoare şi purceluşii verzi. A fost o oportunitate incredibilă de a crea mitologia universului de care aparţin păsările furioase. Miliarde de oameni au dezvoltat o relaţie personală cu jocul video, dar nu se cunoştea povestea care dusese la războiul dintre păsări şi porcuşori. De aceea, terenul nostru de joacă era complet liber, ca şi cum am fi pornit-o de la zero, cu o idee originală. De aceea, am menţinut elementele pe care fanii jocului le cunoşteau şi le îndrăgeau – păsările furioase care nu pot zbura, dar au puteri speciale, porcuşorii verzi care le fură ouăle cu un fel de praştie – dar dincolo de aceste elemente, noi am reuşit să creăm o poveste originală.”
De fapt, Clay Kaytis, care este regizorul filmului, alături de Fergal Reilly, susţine că aşteptările fanilor jocului vor fi depăşite. “Oamenii presupun că ştiu ce va conţine filmul pentru că au jucat şi ştiu jocul,” afirmă el, “dar adevărul e că noi am creat ceva ce-i va surprinde pe oameni când vor vedea filmul. În calitate de realizatori ai acestui film putem spune că am creat un film la care noi înşine ne-am duce să-l vedem cu plăcere.”
Astfel că, din premisele iniţiale ale filmului , realizatorii au creat o nouă povestire – o comedie bazată pe personaje. “Red este cu siguranţă o pasăre furioasă, iar Chuck şi Bomb au problemele lor, dar în esenţă, ei sunt o mână de neadaptaţi,” susţine Reilly. “Constaţi că ţii la ei, pentru că îţi dai seama că ei au problemele lor personale, dar în acelaşi timp se ocupă şi de problema comunităţii, care este cauzată de invazia porcuşorilor verzi. Ei trebuie să se lupte pentru a-şi salva civilizaţia, chiar dacă nu te-ai fi gândit nici în ruptul capului că ei ar putea reuşi acest lucru.”
Pe măsură ce personajele prindeau contur, realizatorii trebuia să se ocupe de distribuţia actorilor care urmau să le dea glas.
Marii actori de comedie: Jason Sudeikis, Josh Gad, Maya Rudolph, Danny McBride, Keegan-Michael Key sau Kate McKinnon, au fost capabili să vină cu idei comice grozave, care au conferit jocului lor o tentă de naturaleţe şi au dat viaţă personajelor animate pe care le interpretau.
Ideea de a transforma Angry Birds într-un film de lung metraj a debutat în 2011, într-o discuţie între Hed şi David Maisel. Producătorul executiv David Maisel, care fusese fondatorul Marvel Studios şi arhitectul ideii grandioase de a aduce pe ecran eroi cum ar fi Iron Man, Thor sau Captain America, căuta o nouă provocare.
Maisel l-a contactat pe Mikael Hed, fondatorul Rovio şi producătorul executiv al filmului actual.
Pentru a produce filmul, Rovio a creat Rovio Animation, care urma să deţină controlul asupra creaţiei personajelor şi să asigure finanţarea filmului. În acest fel, Rovio se putea asigura de faptul că elementele esenţiale pe care le îndrăgeau fanii la Angry Birds urmau să fie cuprinse în filmul final. În 2012, Hed, Mikko Polla (un om de creaţie de la Rovio) şi Cohen au colaborat pentru a dezvolta povestea originală.
Faptul că au construit un studio de animaţie de la zero a creat condiţiile pentru reunirea unor mari talente în animaţie. Cohen, Hed şi Maisel l-au angajat mai întâi pe scenaristul Jon Vitti, care a creat familia “Simpson”, scriind multe dintre episoadele serialului şi colaborând pentru crearea filmului de lung metraj The Simpsons Movie, care a conlucrat cu Cohen pentru realizarea francizei Ice Age, a francizei Alvin and the Chipmunks, sau a filmului Dr. Seuss’ Horton Hears a Who! Cohen a convins-o apoi pe Catherine Winder să i se alăture pentru producerea filmului. Winder lucrase anterior la Twentieth Century Fox Animation şi participase la realizarea animaţiei pentru Star Wars, sub conducerea lui George Lucas.
Maisel susţine că ideile acestui grup, care a creat o mulţime de filme de succes, reprezintă secretul prin care The Angry Birds Movie se detaşează de alte filme, adresându-se simultan mai multor generaţii. În 2013, Sony Pictures s-a alăturat acestei echipe extraordinare, oferindu-se să se ocupe de distribuţie.
The Angry Birds Movie este din toate punctele de vedere rezultatul unui plan pe termen lung de a adapta jocul video pentru marele ecran. Deşi personajele grafice au fost iniţial create mult mai simplist, cum ar fi cele din Angry Birds Toons, filmul actual duce povestirea la un nivel superior. De exemplu, Rovio a luat abia acum decizia de a da păsărilor grai, aripi şi picioare.
În privinţa cuibului acestor păsări, scopul era să respecte atmosfera din jocul video, dar să creeze un mediu bogat din punct de vedere vizual, pe care scenograful Pete Oswald l-a denumit “stilizat, dar cu o tentă de realism”, pe care fanii jocului îl vor numi “familiar, dar neaşteptat.”
Desigur, realizatorii filmului au construit două locaţii majore – una era lumea bogată de pe Insula păsărilor, iar cealaltă, lumea dezordonată şi instabilă, de pe Insula porcilor. Iar în aceste lumi, artiştii şi-au lăsat imaginaţia comică să zburde liberă. “Ei au scornit o tonă de glume vizuale,” susţine Oswald.Comunicat de presa


Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct