FILME 2016

DEMONUL

DEMONUL

Stacks Image 899
DEMONUL

VIAȚĂ - PRIMELE SEMNE

DEMONUL Created with Sketch.

DIN 9 DECEMBRIE 2016 LA CINEMA

Băieţelul de unsprezece ani, Cameron (David Mazouz), o înspăimântă pe mama sa, Lindsay (Carice van Houten), când începe să se încuie în camera sa pe întuneric, să vorbească în limbi străvechi şi să prezinte simptomele posedării de către diavol.
Alertată să intervină pentru rezolvarea acestui caz, reprezentanta Vaticanului, Camilla (Catalina Sandino Moreno) îl contactează pe Dr. Seth Ember (Aaron Eckhart), un om de ştiinţă aflat în cărucior de invalid, solicitându-i să scoată demonul din acest băiat.

Un necredincios care bea, fumează şi preferă să înlocuiască termenul de exorcism cu cel de “expluzare”, Ember soseşte împreună cu asistenţii săi, Riley (Emily Jackson) şi Oliver (Keir O’Donnell), care sunt nişte tehnicieni de clasă. Deşi este conectat la un sistem de aparate pentru susţinerea vieţii, Ember reuşeşte să intre în subconştientul lui Cameron, unde demonul îl ţine captiv pe copil într-o lume imaginară, folosindu-se de cea mai arzătoare dorinţă a acestuia: să-l revadă pe tatăl său Dan (Matt Nable), care se înstrăinase de el.
Datorită propriului său trecut traumatic, Ember se angajează într-o luptă teribilă cu spiritul răului. Ştiind că demonul, cunoscut sub numele de “Maggie,” călătoreşte, prin contact fizic, de la o victimă la alta, Ember e conştient de faptul că încercarea de a-i salva sufletul lui Cameron l-ar putea transforma chiar pe el în noua gazdă a demonului. O poveste horror supranaturală, care se desfăşoară la graniţa dintre mai multe elemente - familia dezbinată, ştiinţa modernă şi lumea spiritelor - Demonul ne prezintă o abordare proaspătă a sub-genului cinematografic profilat pe exorcism.
Demonul este regizat de Brad Peyton (San Andreas, Journey 2: The Mysterious Island) după un scenariu scris de Ronnie Christensen (Dark Tide, Passengers). În film joacă actorii: Aaron Eckhart(The Dark Knight, Olympus Has Fallen), Carice van Houten (“Game of Thrones,”Black Book), Catalina Sandino Moreno (“The Affair,”Maria Full of Grace), David Mazouz (The Darkness,“Gotham”), Emily Jackson (Living With the Dead, Headless), Keir O’Donnell(American Sniper,“Fargo”), Matt Nable (Riddick,“Arrow”) şi Tomas Arana (Gladiator,“Intelligence”).
Designerul de costume este Lisa Norcia (Whiplash, The Purge). Muzica îi aparţine compozitorului Andrew Lockington(San Andreas,Journey to the Center of the Earth). Imaginea e realizată de Dana Gonzales (“Fargo,”Criminal), nominalizată la premiul Emmy. Scenografia îi aparţine lui Bill Boes (Journey 2: The Mysterious Island, Fantastic Four). Producătorii sunt Jason Blum (Jem and the Holograms, The Gift) şi Michael Seitzman (“Code Black,” “Intelligence”). Producătorii executivi sunt Jeanette Brill (The Darkness, Whiplash), Trevor Engelson (Remember Me, All About Steve), Michael J.Luisi (The Call, Oculus), Robyn Marshall (The Darkness, The Lazarus Effect), Josh McGuire (Alien Outpost, “Supanatural”) şi Couper Samuelson (The Darkness, Whiplash).

Aaron Eckhart a reuşit să combine în acest film aspectul unui invalid cu talentele de cameleon ale unui actor care a jucat într-o varietate de producţii, cum ar fi The Dark Knight, drama In the Company of Men, sau satira contemporană Thank You for Smoking. Demonul îi oferă versatilului actor încă o provocare. “M-am gândit ‘Wow, ar fi interesant să joc un personaj care simte că nu mai are pentru ce trăi, decât poate pentru a-l ucide pe demonul care i-a distrus familia,’” relatează el. “Mi-a mai plăcut şi faptul că Ember este forţat să trăiască într-un cărucior de invalid, că iniţial era un beţiv si un fumător înrăit —un tip urâcios, care spunea pe şleau tot ce poftea.”
Chiar dacă fizicul său este lamentabil, Eckhart îl vede pe Ember ca pe un erou. “Personajul meu este un luptător,” afirmă el. “Ember are o personalitate care l-ar putea pune în postura de pompier sau de luptător în linia întâi. El ar putea să facă lucruri pe care alţi oameni pur şi simplu nu le-ar face.”
Deşi e curajos, Ember nu e un altruist. Implicarea lui în activităţi de exorcism a fost generată mai degrabă de o obsesie personală legată de propriul său trecut tragic. “Personajului meu nu-i pasă atât de oameni, cât îşi doreşte să pună mâna pe demon. Lindsay, mama copilului posedat, se gândeşte că eu vin să-i salvez copilul, dar pe mine nu mă interesează decât să-l înving pe acest demon. Există un moment când Ember exclamă ‘Nu sunt nobil, nu sunt bun, eu am venit aici doar ca să răpun acest demon!’”
Regizorul Brad Peyton susţine că intensitatea interpretării lui Eckhart a făcut din el interpretul ideal pentru acest rol. “Aaron are o interpretare extraordinară indiferent de rol” spune el. “Mi-a placut în Thank You for Smoking şi în Dark Knight şi chiar în Battle Los Angeles, sau filme mici cum ar fi Rabbit Hole. Aaron e întotdeauna captivant pe ecran pentru că el aduce profunzime şi complexitate oricărui personaj pe care-l interpretează.”
Scenaristul Christensen a structurat povestirea în aşa fel încât îi permite lui Eckhart să-l portretizeze pe Ember atât ca cinic cât şi ca omul care era înainte ca viaţa lui să capete o turnură dezastruoasă. “L-am plasat pe Ember într-un cărucior pentru a arăta că e un om distrus, dar când el se află în interiorul subconştientului altuia, el redevine cel care era pe vremuri,” explică Christensen. “De aceea, faptul că intră în mintea altor oameni a devenit pentru el un fel de dependenţă ciudată.”
Lui Eckhart i-a plăcut că a avut posibilitatea de a juca un fel de dublu rol. “Când Ember intră în lumea subconştientului, el devine o prezenţă copleşitoare,” susţine Eckhart. “El are mintea limpede, e capabil de luptă — dar e la antipod atunci când revine în căruciorul lui de invalid. Pentru mine, a fost interesant să joc ambele faţete ale personajului.”Comunicat de presa


Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct