FILME 2016

PĂDUREA BLESTEMATĂ

PĂDUREA BLESTEMATĂ

Stacks Image 181
PĂDUREA BLESTEMATĂ
PĂDUREA BLESTEMATĂ Created with Sketch.

DIN 8 IANUARIE 2016 ÎN CINEMATOGRAFE

Ridicându-se terifiantă şi grandioasă la poalele Muntelui Fuji din Japonia, legendara pădure Aokigahara constituie decorul plin de suspans al thrillerului supranatural Pădurea blestemată.

O americană, Sara (interpretată de Natalie Dormer din Game of Thrones şi The Hunger Games), pleacă la drum pentru a o căuta pe sora sa geamănă, Jess (Natalie Dormer în dublu rol), care dispăruse în mod misterios. Frustrat de comportamentul lui Jess, soţul Sarei, Rob (interpretat de Eoin Macken din The Night Shift) nu reuşeşte cu niciun preţ s-o facă pe soţia lui să renunţe la această călătorie lungă şi periculoasă.

După ce trece pe la şcoala unde preda Jess, inventiva Sara porneşte ea însăşi spre pădurea blestemată. Însoţită de o nouă cunoştinţă a sa, jurnalistul Aiden (Taylor Kinney din Chicago Fire), ea intră în pădure ignorând avertismentul care spunea că “trebuie să ţină poteca.” Ghidul japonez, Michi (starul japonez Yukiyoshi Ozawa), care-i conduce prin pădure, s-a angajat să-i protejeze pe amândoi, dar la căderea nopţii, văzând că nu-i poate convinge să iasă din pădure, îi lasă să-şi petreacă singuri noaptea în pădurea populată de spirite rele.
În curând, teama o va face pe Sara să piardă legătura cu realitatea; mai mult, ea începe să pună la îndoială tot ceea ce spune Aiden, inclusiv faptul că el n-ar fi cunoscut-o niciodată pe Jess. Hotărâtă să descopere adevărul în legătură cu soarta surorii ei, Sara va trebui să se confrunte singură cu spiritele chinuite şi furioase, care îi transformă în pradă pe toţi cei care îndrăznesc să vină în contact cu ele. Spiritele malefice, care o aşteaptă pe Sara la fiecare cotitură, o fac să cadă într-un întuneric înfricoşător cu care va trebui să se lupte dacă vrea să scape cu viaţă.
Gramercy Pictures, în asociere cu AI Film Entertainment şi Lava Bear/Phantom Four Films, prezintă producţia Pădurea blestemată. Natalie Dormer, Taylor Kinney, Yukiyoshi Ozawa, Eoin Macken sunt actorii din rolurile principale. Casting-ul a fost realizat de Elaine Grainger, costumele de către designerul Bojana Nikitovic. Muzica îi aparţine lui Bear McCreary, montajul lui Jim Flynn, scenografia lui Kevin Phipps, iar imaginea lui Mattias Troelstrup, DFF. Producătorii executivi sunt Len Blavatnik, Aviv Giladi, Lawrence Bender şi Andrew Pfeffer. Producţia e semnată de Tory Metzger, David S. Goyer, David Linde. Scenariul a fost scris de către Ben Ketai, Sarah Cornwell şi Nick Antosca. Regia îi aparţine lui Jason Zada. Filmul este distribuit de Gramercy Pictures Release.
Despre producţie
Pădurea blestemată este un thriller supranatural inspirat de o pădure reală din Japonia, Aokigahara Forest. Cunoscută şi sub numele de jukai, adică “Marea de copaci,” ea este situată în partea nord-vestică a Muntelui Fuji din Japonia. Frumuseţea paşnică a pădurii Aokigahara contrazice însă istoria sa plină de violenţe şi reputaţia sa pentru fenomene paranormale.

Timp de secole, Aokigahara a fost asociată cu moartea şi o credinţă puternică a japonezilor într-o lume paranormală. Legenda vorbeşte despre fantomele ubasute care sălăşuiesc în adâncul pădurii – figuri deznădăjduite ale unor bătrâne abandonate în pădure de către familiile lor, care nu le mai puteau întreţine.
În ultimele decenii, Aokigahara a devenit un loc predilect unde oamenii se duc să-şi curme viaţa; reputaţia sa tragică a crescut în urma poveştilor despre felul în care spiritele morţilor, denumite yurei, au îngroşat numărul fantomelor care hălăduiesc prin pădure – atrăgându-i pe cei trişti, slabi sau neatenţi, către moarte sub coroana verde şi senină a “pădurii sinucigaşilor.”

Ben Ketai a făcut prima schiţă de scenariu, furnizând astfel cadrul de la care va porni dezvoltarea scenariului final. Când Ketai a trebuit să se ocupe de alte contracte pe care le încheiase, producătorii au angajat o romancieră, Sarah Cornwell, ca să lucreze în continuare la acest scenariu. Metzger observă: “Sarah a dezvoltat povestea din copilărie a celor două surori gemene, care are un mare impact asupra prezentului.” De asemenea, Cornwell a dezvoltat intriga, bazată pe conflictul dintre personaje şi a dat contur entităţii întunecate a pădurii.Comunicat de presa


Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct