FILME 2020

Se vor instala cookie-uri de către Youtube, doar dacă vizionezi fișierele video.

BĂIEȚI RĂI - PE VIAȚĂ

BĂIEȚI RĂI - PE VIAȚĂ

Stacks Image 2489
BĂIEȚI RĂI - PE VIAȚĂ
BĂIEȚI RĂI - PE VIAȚĂ Created with Sketch.

DIN 17 IANUARIE 2020 LA CINEMA

Primele două filme Băieți răi ni i-au prezentat pe Will Smith și Martin Lawrence; anterior, fiecare din ei a avut un rol principal într-un serial TV de mare succes. Acum, perechea favorită care luptă împotriva infractorilor reintră în ritm – fiind mai amuzanți, mai periculoși și mai imprevizibili ca oricând.

În Băieți răi pe viață, Smith și Lawrence au revenit la două din rolurile care i-au consacrat, Mike Lowery și Marcus Burnett. În film, chiar când Marcus încerca să ia o pauză și să petreacă mai mult timp în familie, va apărea o amenințare care pune în pericol viața lui Mike – aducându-l pe Marcus înapoi… în plus, și Mike face parte din familie și nu-l poate lăsa pe Mike să meargă singur în misiune.

Pentru Jerry Bruckheimer, recreerea acestor personaje legendare și a lumii lor a fost ceva ce el și echipa sa au plănuit mult timp. Prin urmare, este deosebit de încântat că audiența va avea oportunitatea de a petrece din nou ceva timp cu Mike și Marcus – și cu metodele lor de băieți răi. “Filmul conține scene de acțiune cu cascadorii incredibile, personaje noi grozave și revelații surprinzătoare,” ne spune el. “Dar chiar dacă nu ați văzut filmele anterioare Băieți răi, veți ajunge să iubiți personajele și să vă placă acțiunea în care vă conduc.
De asemenea, filmul îi are în distribuție pe Joe Pantoliano, Vanessa Hudgens, Kate del Castillo, Paola Nuňez, Alexander Ludwig, Charles Melton, Jacob Scipio, Nicky Jam, și DJ Khaled.

Cineaștii belgieni de origine marocană Adil El Arbi și Bilall Fallah (Black, Gangsta, FX’s “Snowfall”) regizează după un scenariu de Joe Carnahan, Peter Craig și Chris Bremmer, pe baza personajelor create de George Gallo. Producători sunt Jerry Bruckheimer, Doug Belgrad și Will Smith, cu Barry Waldman, Mike Stenson, Chad Oman, și James Lassiter în calitate de producători executivi.
Director de imagine este Robrecht Heyvaert, designer de producție este Jon Billington, editor este Peter McNulty, iar creator de costume este Dayna Pink.

BĂIEȚI RĂI PENTRU TOTDEAUNA
La 25 de ani după Băieți răi și la 17 ani după Băieți răi II, Mike Lowrey și Marcus Burnett revin pentru o ultimă aventură în Băieți răi pe viață. Pentru producătorul Jerry Bruckheimer, există un motiv simplu pentru care acesta este momentul potrivit pentru ca Will Smith și Martin Lawrence să revină la rolurile care i-au consacrat. “Întotdeauna este momentul potrivit pentru filme bune, filme amuzante, filme antrenante, așa cum este acesta,” spune Bruckheimer. “Oamenilor le place divertismentul bun. Noi avem acești doi actori minunați care vin la un loc cu umorul și cu spiritul lor. Realizarea unui film ca acesta este foarte interesantă pentru public și pentru mine.”
Și Bruckheimer spune că deși au trecut atâția ani, Will Smith și Martin Lawrence au revenit exact unde au rămas Lowrey și Burnett. “Este același amuzament ca acum douăzeci de ani,” spune el. “Ei sunt într-un moment bun. Will este cea mai prietenoasă din lume, iar Martin este amuzant – de câte ori îl vezi pe Martin, începi să râzi. Vrei să fii în prezența acestor tipi. Despre asta este vorba.”
Deși au existat discuții încă de la Băieți răi II despre crearea unui alt eveniment cinematografic Băieți Răi, au trebuit să treacă ani de zile înainte ca Bruckheimer să înceapă să lucreze cu producătorul său executiv, Chad Oman, pentru a dezvolta idei noi pentru al treilea film. Bruckheimer, unul din cei mai de succes și respectați cineaști, este recunoscut de asemenea pentru faptul că a ajutat la definirea genului de filme cu polițiști pentru o nouă generație, prin filme cum ar fi Băieți răi și Beverly Hills Cop. “Dacă Jerry și Don nu au inventat genul de polițiști parteneri, cu siguranță au avut contribuții cheie la el,” explică producătorul Doug Belgrad. “Franciza Băieți răi este amuzantă, plină de acțiune și a trăit în imaginația publicului mai mult de douăzeci de ani.”
Cheia filmelor Băieți răi constă în energia și chimia dintre personajele sale principale. Relația dintre Will Smith și Martin Lawrence este atât de puternică și de dinamică încât astăzi pare normal să-i asociezi – dar nu a fost la fel întotdeauna. În 1995, Bruckheimer a făcut parte din echipa de realizatori a filmului. Înainte ca Will și Martin să facă istorie, Bruckheimer observă că evoluția filmului a trecut prin mai multe perechi de actori– inclusiv Dana Carvey și Jon Lovitz – care nu au avut niciodată un viitor.

Amuzamentul filmului din 1995 este același în 2020: parteneriatul dintre Lowrey și Burnett. “Sunt complet diferiți,” spune Bruckheimer. “Unul este licențiat și bogat. Celălalt are o familie și este din clasa de mijloc, un tip direct care încearcă să facă lucrurile corect.” Dar în timp ce Smith și Lawrence sunt încă băieții răi pe care-i cunoști și-i iubești, noul film descrie dinamicul cuplu după ce au trecut mulți ani, astfel că băieții au evoluat cu siguranță – ei bine, cel puțin Marcus a evoluat. “Mike este același tip care a fost întotdeauna – îi place să prindă tipi răi,” continuă Bruckheimer, “dar Marcus începe să se gândească la momentul pensionării. Mike a încetinit un pic, dar nu vrea să accepte, în timp ce Marcus realizează că este ceva mai încet și încearcă să-l facă pe Mike să aprecieze acest lucru.”

Chiar la începutul filmului Băieți răi pe viață, un Porsche nou Generația 992 (numărul de identificare 001) ambalează pe străzile din Miami; ca de obicei, Burnett și Lowrey sunt în urmărirea … a ceva. În sfârșit, ajung cumva la destinație, numai pentru a ne arăta că nu există nici schimburi de focuri, nici arestări. Cei doi au ajuns la un spital … chiar la timp pentru a asista la nașterea nepoatei lui Marcus.
Pentru Bruckheimer, începutul este perfect reprezentativ pentru tonul filmelor Băieți răi. “Urmăririle sunt fantastice, pentru că au atât de mult umor,” spune Bruckheimer. “Totuși sunt serioase, dar întotdeauna sunt condimentate cu amuzament.”
“Am vrut să marcăm imediat faptul că timpul a trecut pentru Mike și Marcus, așa cum trece pentru fiecare,” spune Smith. “Secvența de început cu Marcus devenind bunic este noul teritoriu care lansează povestea acestor personaje într-un alt capitol.”
Partenerul de pe ecran al lui Smith adaugă că este nerăbdător “să revină cu Will pentru a face un alt film Băieți răi. Publicul vrea să ne vadă împreună din nou pentru că cele două personaje lucrează atât de bine împreună. Dar așa cum Marcus spune în film, ‘Acesta nu este același cântec vechi. Acesta este remix-ul.’”

Pentru a coordona Băieți răi pe viață, Bruckheimer și Oman au adus în echipă doi cineaști noi, Adil El Arbi și Bilall Fallah. Oman își amintește modul în care el și Bruckheimer au aflat despre talentații parteneri. “Acum vreo patru ani, am realizat un film numit Black, o dramă de acțiune-crimă despre războiul dintre bandele din Bruxelles, pe care l-au regizat Adil și Bilall, și ne-a plăcut. Filmul are atâta acțiune, textură și farmec. Este foarte emoționant, dar și intens. Ne-a plăcut cum au lucrat la el, și i-am avut permanent în minte pentru un nou film Băieți răi.”

A fost o potrivire perfectă, având în vedere că ambii regizori au menționat Băieți răi ca fiind filmele care le-au influențat carierele. “Am crescut cu aceste filme,” declară El Arbi, cu Fallah adaugă, “Am fost fanii cei mai norocoși din lume pentru că filmele Băieți răi sunt emblematice – și acum am regizat unul din ele.”
Un bonus neașteptat pentru cei doi cineaști a fost oportunitatea de a-l întâlni, dar și de a-l coordona pe unul din idolii lor, cineastul Michael Bay, care a coordonat primele două filme Băieți răi, precum și alte filme de mare succes, cum ar fi Armageddon și Transformers și are un rol secundar în acest film.
Cu toată admirația lor pentru ceea ce a făcut Bay în filmele anterioare, El Arbi și Fallah nu au ezitat să îmbunătățească lucrurile. Au orientat franciza într-o direcție nouă, menținând întreaga acțiune și dinamica electrizantă a cuplului Lowery/Burnett care a emoționat și a încântat publicul de la lansarea primului film în 1999. “Există un ton al acțiunii în acest film și lucrurile o iau razna, astfel că toți fanii primelor două filme au multe motive să-l vizioneze și pe acesta,” remarcă El Arbi.
În timp ce acțiunea continuă de pe ecran este un element cheie, cei doi regizori recunosc că entuziasmul real din filmele Băieți răi este dat întotdeauna de …ei bine, chiar de Băieții Răi. “Imediat ce Will și Martin încep să lucreze împreună, poți să simți și să vezi că sunt în elementul lor,” declară Oman. “Energia și intensitatea lui Will și umorul relaxat al lui Martin scot ce e mai bun din cei doi. Dar ceea ce face ca această franciză să fie diferită este faptul că este foarte reală și emoționantă și în același timp este foarte amuzantă. Așa că s-a ajuns la o acțiune care este captivantă.”
Într-adevăr, producătorii au conceput Băieți răi pe viață ca o oportunitate de a studia ce înseamnă să fii un Băiat Rău după toți acești ani. “Ce se întâmplă atunci când Băieții Răi devin bărbați?” întreabă Belgrad. “Își pierd acea calitate nonconformistă și se înmoaie? Sau se maturizează?
“Bineînțeles, Mike și Marcus sunt încă foarte buni,” continuă Belgrad. “Ei fac întotdeauna orice e necesar pentru a îndeplini sarcinile. Chiar dacă nu mai sunt atât de rapizi cum au fost cândva, încă sunt foarte buni în ceea ce fac. Sunt plini de resurse și atunci când sunt la ananghie, au talentul de a ieși din situațiile critice.”
În același timp, noul film amplifică diferențele comice dintre Mike și Marcus, explorând modul în care fiecare tratează procesul de îmbătrânire. “Mike este într-un moment al vieții sale în care dorește să fie mai bun decât a fost vreodată,” spune Oman. “În același timp, Marcus s-a fixat pe ideea pensionării. A decis că este timpul să se potolească. Are un nepot și vrea să stea liniștit pentru restul vieții.”
În mod clar, Marcus nu vrea ca moștenirea lui să fie modul în care arată.
În timp ce Mike rămâne în acțiune iar Marcus se gândește la pensionare, pare că cineva îl vrea mort – și Mike nu renunță până când nu află cine-l urmărește și de ce. “Mike încearcă să-l convingă pe Marcus să i se alăture pentru această aventură finală, dar Marcus a terminat cu toate astea, cel puțin la început,” spune Smith. “M-am gândit că era de explorat o dinamică grozavă: cum se despart prietenii. Atunci când oamenii nu mai vor să se dezvolte, se pot depărta de calea prietenilor lor. În acest mod, începi să vezi o separare între Mike și Marcus.”
Smith și Lawrence s-au reunit cu fețe familiare din primele două filme, inclusiv Theresa Randle, care a reluat rolul soției lui Marcus, Theresa; și Bianca Bethune ca fiica lui Marcus, Megan, care este logodită – și proaspătă mămică.
Randle spune că Theresa este totul pentru noua viață de relazare a lui Marcus. “Theresa este într-unul din cele mai fericite momente din viață, deoarece îl cunoaște pe Marcus la un alt nivel, iar el are nevoie de ea și o iubește.” Totuși, nu vede noul stil de viață al lui Marcus ca o indicație că el este un bărbat nou, mai matur.

AMMO
În afară de eforturile lor personale, Mike și Marcus trebuie să se certe cu noua unitate de poliție de elită Advance Miami Metro Operations (AMMO), care a introdus tactici de investigare cu tehnologii de ultimă generație la Miami P.D.
Interacțiunea dintre școala veche și școala nouă este evidențiată prin lucrul tipilor cu această echipă de elită, care reflectă starea tehnicii. “Este vorba despre Băieții Răi versus acest stil polițienesc nou,” spune Smith. “Acesta a fost un alt aspect care chiar m-a atras în poveste – Mike și Marcus știu cum să rezolve problemele spărgând ușile, dar apoi acești tipi de la AMMO vin și le arată că există căi diferite.”
“Abordările contrastante ale activității poliției sunt hilare, deoarece cu toții ne gândim la Mike și Marcus ca fiind acei tineri bătăuși,” elaborează Vanessa Hudgens, care joacă rolul specialistei AMMO în arme,. “Ei încă au acel gust pentru rezolvarea problemei, iar echipa AMMO este proaspătă, tânără și orientată, și fac lucrurile ca la cate – pe care ei au scris-o.”
Creierul din spatele AMMO este Căpitanul Howard, cunoscut ca foarte nervos și contra riscurilor, jucat de îndrăgitul actor Joe Pantoliano, care revine în franciză.
Toate problemele lui Mike și Marcus îl afectează pe Howard, iar Pantoliano observă că veteranul polițist are întotdeauna grijă de ei. “De fapt, Mike nu a evoluat față de acel individ tânăr, grăbit și determinat pe care l-am întâlnit în primul film Băieți răi, iar aici conflictul apare din faptul că Mike are nevoie de Howard pentru încă o aventură,” observă Pantoliano. “Howard nu vrea ca Mike să fie rănit din nou, așa că-l protejează de sine însuși. Nu vrea să-l vadă pe Mike distrus de apetitul său insațiabil de a fi chit, așa că-l forțează pe Mike să lucreze cu noua echipă AMMO.” În timp ce Howard supervizează unitatea, Rita, jucată de Paola Nuñez conduce show-ul. Problema este că ea este o fostă iubire a lui Mike – și acum, el trebuie să primească ordine de la Rita. Nuñez a adoptat puterea, inteligența și abilitățile de conducere ale personajului. “Unul din lucrurile de care sunt mândră în acest film este modul în care sunt descrise femeile,” explică ea. “Rita, de exemplu, este un psiholog criminalist strălucit. Este stăpână pe situație, puternică, inteligentă și luptătoare.”
Un membru cheie al echipei Ritei este Kelly jucată de Vanessa Hudgens, o tânără polițistă agresivă care este de asemenea fan al lui Mike Lowrey. “Este experta în arme care este puternică, fără teamă – și nebună de admirație pentru Mike,” spune Hudgens. Acest sentiment se extinde la părerea lui Hudgens despre Smith și Lawrence. “Să-i vezi pe Will și Martin împreună din nou este emblematic,” spune ea. “Chimia dintre ei este ireală.”

Alături de Hudgens și Nuñez, în echipa AMMO sunt Alexander Ludwig, ca Dorn, și Charles Melton, ca Rafe. Dorn este expertul tehnic al unității și el însuși o armă letală. “Este ca un urs mare căruia îi e teamă de puterea proprie,” spune Ludwig. “Dorn are un istoric în utilizarea mușchilor săi în moduri violente. Prin urmare, se teme de ce poate face și acum îi place să stea în dubă și să lucreze cu tehnologie, cum ar fi pilotarea unei drone sau spargerea sistemelor de alarmă. Este genul de creier al grupului, care este amuzant pentru că reprezintă și mușchii grupului.”
Specialistul AMMO Rafe, jucat de Charles Melton, este un fost agent DEA care rivalizează cu spiritul și șarmul lui Lowrey. “Rafe are un trecut pe străzi și este destul de înfumurat,” explică protagonistul din Riverdale. “Se vede pe sine ca fiind bărbatul. Vrea să comande focurile, să fie șeful, și există un conflict între Rafe și Mike.”
Cei patru actori care-i joacă pe agenții AMMO au participat la cursurile speciale ale unui “colegiu de polițiști” pentru a se antrena și a se familiariza cu activitatea tactică a poliției din Miami. Instruirea s-a desfășurat pentru fiecare personaj pe baza personalității și specializărilor lor. “Fiecare a avut propriile percepții privind modul de comportament al personajelor pe care le joacă,” spune coordonatorul cascadoriilor Mike Gunther. “Acest lucru a adăugat varietate și de asemenea dă fațete neașteptate fiecăruia din polițiștii AMMO.”
Nuňez spune că instruirea a fost esențială pentru a o putea explora pe: “Un membru al echipei Forțelor Speciale ne-a învățat cum să ținem un pistol și cum să tragem cu el, și cum să ne mișcăm și să acționăm ca o echipă,” își amintește ea. “Au fost rectificări mici, dar foarte importante pentru că a trebuit să fim convingători în scenele de acțiune.”

FRUMUSEȚEA FATALĂ – ȘI FIUL
Echipa AMMO, căreia i s-au alăturat, cu părere de rău, Mike și Marcus, și-a asumat o sarcină dificilă. Prada lor – și invers – este o frumoasă criminală din trecutul lui Mike, Isabel, împreună cu fiul ei încăpățânat și letal, Armando. Isabel este jucată de cunoscuta actriță mexicană Kate del Castillo (Under the Same Moon).
“Îmi place să joc personaje negative,” remarcă ea. “Isabel este foarte furioasă pentru că a fost în închisoare timp de douăzeci de ani, unde a avut timp pentru acumularea furiei sale contra unui anumit polițist Băiat Rău. Acum, că Isabel este afară, vrea sânge – și Mike este ținta ei principală.”
În timp ce Isabel era în închisoare, ea a născut un fiu, Armando – acum un asasin adult, jucat de Jacob Scipio. La eliberare, lucrează cu Armando pentru a se asigura că nu există scăpare pentru cei care au nedreptăți-o, transformându-l pe Armando într-o armă dușmănoasă.
“Armando este un războinic ce s-a antrenat toată viața în arte marțiale și în armament de înaltă tehnologie,” spune Oman. “Este pregătit fizic și nu are nicio teamă. Așa că, în fiecare confruntare cu Mike și Marcus, cei doi sunt depășiți. Trebuie să-și folosească fiecare strop de resurse, înțelepciune și bravură fizică pentru a-l ține sub control.”
“Dar și Armando are un cod,” adaugă Scipio. “Iar acel cod este strâns legat de cel al mamei sale. Sunt incredibil de apropiați. A fost crescut în închisoare – au fost doar ei doi într-o celulă până când a împlinit șase ani. Deci legătura lor este incredibil de puternică. Apoi a fost luat de la ea și dat în grija cartelului. Astfel, Armando a crescut în ură. Mama sa îl iubește, nu este nicio îndoială, dar este o iubire alterată.”
În cele din urmă, Armando și Mike merg împreună într-o luptă …ei bine… care are o evoluție neașteptată. “Chiar ajung aici,” spune Scipio, printr-o afirmație modestă. “Am fost foarte emoționat să împart scenele cu Will, care este consacrat.”
Armando se infiltrează în secret în rețeaua criminală subterană din Miami pentru a-și învinge victimele. Unul din cei mai folositori aliați ai săi în acest scop este Zway-Lo, jucat de popularul cântăreț și compozitor Nicky Jam.
Și apoi există Manny, un măcelar care știe prea multe și cade victimă interogării în stilul Lowrey. Manny este jucat de cântărețul/compozitorul/personalitatea media DJ Khaled, care își împrumută talentele creative unei părți din muzica din film.

ACȚIUNE!
În timp ce filmele Băieți răi au acțiunea turbo așteptată de la o franciză Hollywood, El Arbi și Fallah au fost hotărâți să injecteze unele elemente noi în film. “Provocarea a fost să creem o acțiune foarte captivantă, dar în același timp să obținem ceva mobil, hotărât, real și brut, ce publicul nu se așteaptă să găsească de obicei într-un film ca acesta,” spune El Arbi. Fallah adaugă: “Cu siguranță am împrăștiat în film ceva ‘arome’ de acțiune.”
Principalul partener de colaborare al lui El Arbi și Fallah a fost Robrecht Heyvaert, directorul de imagine al filmului, care a servit în aceeași calitate în filmele anterioare. “Robrecht este cel mai mare admirator al filmului pe care-l cunosc și un mare fan al stilului vizual al lui Michael Bay,” spune El Arbi. “Îi place să deplaseze camera și utilizează lumini și neoane colorate pentru a face imaginile deosebite și exotice, așa cum trebuie să fie un film în Miami. În același timp, îi dă filmării o cinetică și o calitate brută, care face ca totul să pară mai real, o realitate îmbunătățită, ai putea spune. A fost partenerul nostru pentru toate proiectele de când eram studenți.”
Pentru conducerea acțiunii, cei doi cineaști l-au adus pe coordonatorul cascadoriilor și al doilea director al unității Mike Gunther. Gunther, care a lucrat printre altele la Transformers: Age of Extinction și Transformers: The Last Knight, a căutat imediat să depășească acțiunea filmelor anterioare Băieți răi.
Goana cu mașina de la începutul filmului – către spitalul unde Marcus va deveni bunic – are ca scop urcarea mizei. Chiar dacă nu erau urmăriți tipi răi sau nu existau schimburi de focuri, Gunther explică faptul că secvența a fost o provocare într-un mod neașteptat. A avut ca sarcină să nu zgârie Porsche-ul pentru că așa fusese scrisă scena – și pentru că vehiculul super-lustruit și futurist era noul model din Generația 992 și nu existau mașini înlocuitoare disponibile în momentul filmării. “Au vrut să aibă marea urmărire cu mașina, dar nu au permis nicio zgârietură și totuși trebuia s-o fac să arate dinamică și cool,” spune Gunther, râzând.

Apoi, bineînțeles, conform scenariului, Marcus lovește ușa după ce au ajuns în siguranță la spital.
“Totuși, nu este un moment pentru bebeluși și familie,” remarcă El Arbi. “Acesta este modul în care introducem publicul în acțiune, pentru că ceea ce a început ca o grabă inocentă către spital se transformă într-o cursă sălbatică.”
O altă parte majoră a acțiunii se desfășoară atunci când Mike și Marcus îl vânează pe Zway-Lo. El Arbi și Fallah duc tensiunea și haosul pe culmi noi, aducând în scenă o mică armată de motociclete. Pentru a crea un impact maxim, Gunther a adunat unii din cei mai buni motocicliști din țară, inclusiv pe Dawayne Davis, care face parte din grupul “12 O’clock Boys,” și pe Kortel Autrey, de la “Bikes Over Bangn.”
“Au fost incredibili pe motociclete,” își amintește Gunther. “Adil și Bilall au avut această idee grozavă să-i punem să se învârtească în jurul mașinii, apoi să filmăm. În final, eroii noștri au ieșit din mașină și au furat o motocicletă. Acum Mike și Marcus sunt pe o motocicletă și scena devine chiar mai grozavă din acel punct.
Pentru a executa exploziile masive, producătorii au căutat talente de efecte speciale și l-au găsit ca supervizor pe Eric Frazier, ale cărui realizări timpurii includ o fază din Băieți răi 2, când lucra cu tatăl său, supervizorul SFX John Frazier.
Eric este în asentiment cu Gunther în legătură cu provocările și oportunitățile prezetate de urmărirea cu motocicliști. “Pentru departamentul nostru, secvența cea mai provocatoare a fost o urmărire cu niște motocicliști,” continuă Eric. “Îl ai pe Mike pe motocicletă și pe Marcus în ataș. Marcus găsește o mitralieră – și se dezlănțuie iadul.”
“Cred că urmărirea pe motocicletă va fi una din scenele emblematice ale filmului,” se entuziasmează Smith. “Băieți răi este unic. Da în același timp, nu ai văzut niciodată această secvență. Marcus trăgând cu arma din atașul unei motociclete crează o vibrație unică.”

PROIECTAREA BBFL
Deviind de la estetica domoală a filmelor anterioare, El Arbi și Fallah au dorit să creeze un sediu pentru eroii lor în Miami, Florida, care să fie mai urban, mai electric și mai colorat. “Am adoptat cultura de club din Miami și am adăugat un aspect unic ce nu a fost văzut în celelalte două decoruri,” spune designerul producției Jon Billington.
După filmările din Atlanta, producția s-a mutat în Miami, unde noul Centru Comercial Brickell s-a închis pentru a conduce Porsche-ul lui Lowrey direct prin el. Spectacolul a atras ceva lume în mall-ul în aer liber, în timp ce fanii au așteptat răbdători să prindă o poză cu Smith și Lawrence, reveniți pe străzile din Miami.
Un mediu mult mai anticipativ se vede în secvența de luptă finală, care are loc într-un hotel în care Mike și Isabel au avut cândva o întâlnire decisivă. “A trebuit să construim interiorul acestuia pe scenă, deoarece știam că ne trebuie spațiu pentru a arunca lucruri în aer și a incendia camere,” explică Billington. “Hotelul din scenariu este descris ca fiind decăzut și deteriorat, așa că am construit un hotel nou cu placări și elemente noi și apoi l-am îmbătrânit până când a arătat în pragul prăbușirii.”
Există un aspect mistic al personajului Isabel, care este evidențiat în designul producției. “Am încorporat elemente religioase în decor, inclusiv lumânări și imagini, care adaugă un element de bântuire scenei și construiește tensiunea actului final,” adaugă Billington.

Băieții noștri Răi sunt întotdeauna îmbrăcați cu stil, așa cum a dorit creatoare de costume Dayna Pink, pentru a se asigura că băieții au fost îmbrăcați în hainele lor emblematice. Pink s-a bucurat să colaboreze cu Fallah și El Arbi, pe care-i descrie ca având o “sensibilitate proaspătă, plină de inteligență și umor. Adăugarea celor doi la mixul acestei francize nu este doar interesantă, ci și adecvată.”
Fallah și El Arbi i-au dat lui Pink libertatea creativă de a explora. “Ordinele lor au fost ‘forțează, forțează, forțează’ – pentru a ajunge cât de departe se poate,” își amintește ea.

Uneori, “forțarea” a implicat de fapt revenirea la unele din hainele din filmele anterioare. “În primele două filme, Mike și Marcus purtau veste antiglonț și acestea erau prinse întotdeauna,” spune Pink. “În acest film nu a fost așa. Will a dorit să se asigure că au purtat echipament tehnic numai atunci când a fost absolut necesar.”
Îmbrăcămintea lui Lowrey a evoluat odată cu personajul. “Când îl vedem prima dată pe Mike în acest film, poartă culori vii – orange aprins,” spune Pink. “Și are ochelari care se potrivesc. Ceva mai târziu poartă galben, și apoi sunt o mulțime de articole amuzante pe care te-ai aștepta să le poarte Mike.”
Marcus, cu o nouă conștiință “pop pop”, ne arată o parte mai sensibilă și dorința de a trăi o viață confortabilă și în siguranță cu familia sa. “Deci îl vedem încercând să fie bunic cu normă întreagă,” spune Pink. “Chiar când Marcus este acasă pe canapea, poartă încălțări Timberland grozave și blugi drăguți; nu poartă un pulover groaznic sau pantaloni până la talie. Încă este cool și arată grozav.”
Unitatea impresionează puțin cu garderoba atunci când este sub acoperire la un club exclusivist. “Kelly jucată de Vanessa Hudgens este animatoare, așa că poartă niște pantaloni scurți nebunești și cizme,” detaliază Pink. “Este foarte amuzant. Rita este într-o rochie foarte sexy. Rafe poartă o cămașă cu mânecile tăiate – de asemenea foarte sexy.”
Pink a îmbrăcat cu atenție și figurația, pentru a se asigura că fiecare are acea vibrație distinctivă a orașului Miami. “Când te gândești la Miami, te gândești la sexy și strălucitor,” explică ea. “Locuitorii din Miami se îmbracă diferit față de cei din orice alt loc din țară. Bărbații au curele cu podoabe și toți poartă bijuterii. Sunt un fel de păuni.”

Echipa din spatele scenei îl include și pe cunoscutul compozitor Lorne Balfe, ale cărei lucrări variază de la muzică pentru filme de mare succes cum ar fi Mission Impossible: Fallout și hituri aclamate cum ar fi The Florida Project. În plus, Black Eyed Peas și-a unit forțele cu J Balvin pentru un single nou, “RITMO (Bad Boys for Life).” “Muzica este captivantă,” spune Bruckheimer. “În plus față de acest hit single, avem ceva muzică pe bază latino și hip hop. Este o bandă sonoră grozavă, vibrantă, la care ne-a ajutat și DJ Khaled, care are un rol în film.”

În timp ce cea mai mare parte din film are loc în Miami, producția a filmat secvențe cheie și în Mexic. “Unele scene cheie din film au loc în Mexic. A fost foarte important pentru noi să filmăm acolo, deoarece Mexic și în special Mexico City este o locație vibrantă, unică,” spune El Arbi. “Este plin de istorie și are o calitate cinematografică exotică pe care n-o poți falsifica. Plasează o cameră în Mexic și valoarea producției tale crește. Întotdeauna vrem ca filmele noastre să fie percepute cât mai autentice posibil și în acest film, locația a devenit ea însăși un personaj. A trebuit să facem presiuni pentru a merge acolo, deoarece aceste tipuri de scene se filmează într-un decor de scenă. Dar și Will și Martin au presat pentru a filma în Mexic, și pentru prima dată, două mari staruri de la Hollywood au filmat în Los Arcos, periferia Mexico City. Asta a fost adevărata afacere.”

Galerie imagini

Stacks Image 2507


Comunicat de presa


Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct