FILME 2014

NEBUNIE ÎN LAS VEGAS

NEBUNIE ÎN LAS VEGAS

Stacks Image 241
NEBUNIE ÎN LAS VEGAS
NEBUNIE ÎN LAS VEGAS Created with Sketch.

DIN 4 IULIE 2014 LA CINEMA

În adaptarea ingenioasă realizată după cartea comicului şi gazdei de emisiuni radio-difuzate, Steve Harvey, Act Like A Lady, Think Like a Man, considerată de către New York Times ca fiind cel mai bine vândut volum, am întâlnit un grup de prieteni buni ale căror legături şi aventuri amoroase deveniseră izvorul comicului savuros sau al reflecţiilor folozofice, deîndată ce au fost combinate cu sfaturile generoase ale lui Harvey privind relaţiile dintre sexe.
Până la urmă, bărbatul care nu vroia să se însoare a cerut-o pe iubită de nevastă, visătorul a cucerit inima fetei celei mai independente, jucătorul s-a aşezat la casa lui după cele 90 de zile impuse de dogma burlacilor, “băiatul mamei” s-a eliberat de sub tutela părintească, dar a jurat că o va preţui în primul rând pe mama, iar prea fericitul divorţat s-a întors la nevasta pe care o părăsise.
Urmează o mare nuntă în Las Vegas, care constituie un alt stadiu din viaţa cuplurilor, unde se întâlnesc temerile, dorinţele şi bunele, dar falimentarele intenţii. În mult aşteptata urmare Nebunie în Las Vegas/ Think Like a Man Too, îndrăgitele personaje revin pentru a răspunde la unele întrebări care mai persistau încă:
Este oare acesta cel mai bun moment pentru ca Jeremy şi Kristen să facă un copil?
Poate oare cuplul Lauren - Dominic să supravieţuiască tendinţei carierelor profesionale de a-i duce în direcţii diferite?
Mya îl iubeşte pe Zeke, dar ce crede ea despre Zeke – care pare a fi cunoscut în Vegas sub numele de “ciudatul Zeke”?
Să nu uităm de mireasa şi mirele Michael şi Candace. Vor putea ei să fie un cuplu fără să-şi dea coate şi fără şă-şi ceară iertare la tot pasul?
E suficient să spunem că planurile pentru un weekend, în care trebuia sărbătorită uniunea lui Candace cu Michael, o iau razna atunci când aventurile unora aduc grupul în situaţii compromiţătoare, care ameninţă buna desfăşurare a marelui eveniment. Vor putea aceste relaţii să supravieţuiască pe fundalul pe care-l oferă trepidantul Las Vegas?
Rolurile sunt reluate de starurile care au jucat în filmul iniţial––La La Anthony (“La La’s Full Court Life,” Baggage Claim), Michael Ealy (“Almost Human,” About Last Night), Jerry Ferrara (“Entourage”), Meagan Good (Anchorman 2, “Deception,”), Regina Hall (Best Man Holiday, Scary Movie), Kevin Hart (Ride Along, Let Me Explain), Taraji P. Henson (“Person of Interest,” No Good Deed), Terrence J (“E! News,” Baggage Claim), Jenifer Lewis (Baggage Claim), Romany Malco (The 40 Year Old Virgin), Gary Owen (Ride Along, Little Man) şi Gabrielle Union (“Being Mary Jane,” Cadillac Records). Adam Brody (Lovelace, “The OC”), Dennis Haysbert (“24”), Wendi McLendon-Covey (“The Goldbergs,” Bridesmaids)şi David Walton (“About a Boy,”) se alătură şi ei distribuţiei.
Producătorii, scenografii şi regizorul sunt aceiaşi ca şi în primul film al seriei. Tim Story (Ride Along, Fantastic Four) asigură regia. Filmul a fost scris de Keith Merryman & David A. Newman (Friends with Benefits), care sunt totodată şi producători executivi. Will Packer (Ride Along, About Last Night, No Good Deed) a produs filmul sub egida casei sale de filme, Will Packer Productions. Steve Harvey (“Steve Harvey,” The Original Kings of Comedy, “Family Feud”), Rushion McDonald (“Steve Harvey,” ”The Parkers,”), Rob Hardy (“The Vampire Diaries,” “Grey’s Anatomy,” Stomp the Yard: Homecoming), Glenn S. Gainor (Battle of the Year, Friends with Benefits), şi Ben Waisbren sunt producătorii executivi ai filmului.

REUNIUNEA
Pentru că filmul Think Like a Man a devenit un hit încă de la lansare, discuţia privind realizarea unei urmări a fost instantanee – pur şi simplu trebuia făcută. Regizorul Tim Story spune, “La scurtă vreme după lansarea primului film, sau poate chiar înainte, ne-am dat seama că toată lumea se îndrăgostise de aceste personaje. Se simţiseră de minune pe platourile de filmare. Aşa încât, chiar înainte de lansarea filmului ne-am gândit, ‘De ce să nu facem asta din nou?’ Am început să căutăm idei şi oportunităţi de dezvoltare a lor. A fost ceva inevitabil, iar proiectul s-a conturat când am văzut cum a ieşit filmul în faza de post producţie. Chiar şi atunci când încă filmam, ne-am dat seama că avem de-a face cu ceva special şi atunci ne-am gândit: ‘De ce să nu reluăm povestea acestor simpatice personaje?’”
Scenariştii originali, Keith Merryman şi David Newman, şi-au asumat din nou rolul de a găsi alte situaţii caraghioase pentru îndrăgitele personaje. Faptul că Tim Story promisese că va regiza şi cel de-al doilea film, făcea ca proiectul să fie şi mai atrăgător. Trebuia să avem aceeaşi viziune.” În ceea ce priveşte distribuţia, nu se punea problema să fie schimbată. Toţi actorii distribuţiei au promis că vor participa deîndată ce au auzit că începe turnarea celui de-al doilea film. Aşa cum spune Kevin Hart, care joacă rolul lui Cedric: “Cea mai mare provocare este să te autodepăşeşti. Am făcut o treabă bună în primul film, iar pentru urmare au revenit pe platouri atât regizorul şi producătorul cât şi toţi membrii distribuţiei.”
La baza succesului filmului iniţial a stat chimia care s-a dezvoltat între membrii distribuţiei şi public. Producătorul Will Packer afirmă, “Oamenii au venit la primul film şi s-au îndrăgostit de personaje. Ei au simpatizat personajele şi au participat la relaţiile şi la evoluţia lor. Acum aveam şansa unică de a lua aceste personaje – pe care publicul le cunoştea şi le iubea ––pentru a le duce în alt loc. Asta am încercat noi să facem în sequel. Am luat personajele din filmul iniţial, bazat pe cartea lui Steve Harvey şi le-am dus într-un alt mediu.”

LA VEGAS, BABY
Un nou film pentru aceste personaje însemna să avem o locaţie nouă, mai ales fiindcă personajele din fiecare cuplu suferiseră mai multe schimbări de când nu le mai văzuserăm. Catalizatorul naraţiunii este acum căsătoria dintre Candace, care are un copil şi Michael, “băiatul mamei”. Pornind de la acest eveniment, Packer şi Story s-au deplasat la Las Vegas, pentru a prospecta cele mai faimoase locuri : minunatul Caesar Palace, sau Planet Hollywood Resort & Casino unde se află inima distracţiilor din Vegas, care urmau să devină ambianţa în care se va desfăşura noul film. Story spune: “Căutam un nou teren de desfăşurare a povestirii, unde să putem îmbogăţi prezentarea vizuală şi s-o aducem la un nou nivel. Când am ştiut că unul dintre cupluri îşi va oficializa relaţia, ne-am gândit la o destinaţie specifică acestor evenimente. Dar Vegas-ul are două faţete: una se referă la frumuseţea nunţilor de aici, iar alta la problemele care pot apărea în acest mediu atipic. Ne-am gândit că Vegas-ul era locul cel mai potrivit în care personajele să intre în tot felul de belele.”
S-a dovedit a fi decorul perfect pentru un weekend care precede nunta. Tensiunea aşteptării e în creştere, iar escapadele burlacilor şi burlăciţelor pot pune în primejdie marele eveniment. Cel de-al doilea film le duce pe toate personajele în “Oraşul păcatelor” şi le dă drumul în mijlocul luminilor, jocurilor şi extravaganţei. Las Vegas-ul nu este aici doar un decor, ci devine un fel de personaj al filmului. Caesar Palace este punctul central al filmului. Majoritatea filmărilor a avut loc în faimosul hotel: de la restaurantele sale stilate (cum ar fi Nobu) şi până la piscinele sale decadente, sau Cazinourile sale supra-aglomerate. Echipa de filmare a avut acces exclusiv până când şi în apartamentele de lux rezervate numai pentru staruri de primă mână, sau demnitari.
LaLa Anthony, care o interpretează pe Sonia, cea mai bună prietenă a lui Mya, afirmă că locaţia din Vegas a inspirat o serie de secvenţe noi, nebuneşti. “Există o secvenţă în care recreăm hitul lui Bell Biv Devoe, ‘Poison’” din anii ‘90 – “şi facem un adevărat video-clip muzical pentru că avem şi karaoke şi dans. Multe lucruri ciudate se întâmplă, dar ele nu par incredibile atunci când se întâmplă în Las Vegas; aici, ele sunt la ordinea zilei. Deci aici, totul are sens şi totul contribuie la povestire cu noi niveluri de umor şi profunzime.” Doamnele s-au distrat nu numai când au filmat secvenţele pline de umor, ci şi când se adunau în studioul de sunet pentru a înregistra cântecul. Rezultatul a devenit unul dintre momentele memorabile ale filmului.
Faptul că fetele apar mai mult în acest al doilea film reprezintă în concepţia lui Kevin Hart o şansă dată publicului, care poate în acest fel să aprecieze mai bine ceea ce ele ştiu să facă. “Avem nişte doamne talentate în film, iar acest lucru chiar se vede. Când le vezi pe ele, uiţi de băieţi, iar când apar băieţii, se schimbă registrul. Când joacă cu toţii împreună, atunci remarci că e un cu totul alt film.”
Nebunia Vegasului devine pentru personaje un fel de probă a focului pentru relaţiile în care se află fiecare dintre ele. Co-scenaristul David Newman remarcă: “Tema care se desprinde este că Vegasul este cel mai grozav loc în care te poţi afla, cu condiţia să nu vii cu partenera sau nevasta, dar cu siguranţă cel mai groaznic loc în care te-ai putea însura. Acesta a devenit un fel de principiu de bază al filmului.”

RELAŢII ŞI RELAŢII

Când i-am văzut ultima oară pe Kristen şi Jeremy, Jeremy o cerea de nevastă în genunchi. Kristen a spus DA. Acum, cei doi sunt proaspăt căsătoriţi şi îşi întemeiază o familie. “Ea e hotărâtă şi vrea să facă sex cât mai des posibil pentru a-şi spori şansele de a rămâne însărcinată,” spune Gabrielle Union. Aceasta reprezintă o mare provocare pentru Jeremy, care e un băiat drăguţ, dar încă imatur. Ferrera afirmă: “Ei se află în punctul în care ajung multe cupluri, în care ea vrea o familie şi un copil, iar el, fiind mai copilăros, încă nu vrea.”
Zeke - jucătorul reformat- şi Mya, care s-a săturat să fie jucată pe degete, sunt încă împreună şi au progresat mult, dar viitorul lor este încă incert. “Mya simte că el se cam distanţează, de fapt,” spune Meagan Good, care interpretează rolul Myei. “Ea constată că el e speriat de faptul că Michael şi Candace se căsătoresc, iar Mya ar putea să-şi dorească şi ea o familie. Cel puţin, asta e în capul ei.”
Lauren, femeia de afaceri şi Dominic, “chef-ul” în devenire sunt îndrăgostiţi nebuneşte unul de celălalt şi locuiesc împreună în LA. “Dominic s-a găsit pe sine,” afirmă actorul care-l interpretează, Michael Ealy. “El şi-a găsit pasiunea, şi-a găsit curajul…şi comoara. În sfârşit şi-a găsit ritmul, iar aceasta l-a făcut să pară mai atrăgător pentru Lauren, pentru că acum, visătorul a devenit un tip cu mult potenţial.” Relaţia lor însă este pusă la încercare, pentru că acum Dominic şi Lauren trebuie să decidă care este ordinea de priorităţi din viaţa lor––ce va fi pe primul loc, cariera fiecăruia dintre ei sau visul lor de dragoste? Sau, ar putea exista o cale care să le rezolve pe amândouă? Taraji P. Henson, care o interpretează pe Lauren, spune, “Ni s-au oferit slujbe noi în două state diferite. Aşa încât, acum încercăm să găsim soluţii pentru această problemă. Acum, când trăiesc împreună, ei se văd tot mai puţin. Iar acum, oferta asta de slujbe în două state diferite nu face decât să complice situaţia.”
Bennett, care rupsese un mariaj fericit, revine în film pe post de “vocea raţiunii” pentru amicii săi. “În primul film am pus capac în final, când i-am spus lui Cedric că mă întorc la soţie pentru că asta este ceea ce îmi doresc,” spune Gary Owen, care îl interpretează pe Bennett. “Acum, îmi veţi cunoaşte nevasta. Veţi vedea ce fel de relaţie avem şi va veţi amuza. Cred că Bennett e cu capul cam în nori. El crede că are mariajul perfect, deşi nevastă-sa este un fel de: ‘Aaahh, sunt cam plictisită!’”
Apoi ne va fi prezentată Tish, care e interpretată magistral de Wendi McLendon-Covey, o nouă contribuţie valoroasă la distribuţia filmului.
Candace şi Michael, între timp, s-au logodit şi se vor căsători, iar motivul pentru care toată lumea a reluat legătura este faptul că o nuntă înseamnă întotdeauna o reuniune a familiilor şi prietenilor. Totuşi viaţa noului cuplu este complicată de faptul că mama lui Michael, Loretta, continuă să se amestece în relaţia lor. “Loretta este o mamă posesivă, obsedată de fiul ei, lucru care constituie o ameninţare pentru relaţia tinerilor,” spune Jenifer Lewis, care o interpretează pe Loretta. Regina Hall îşi clarifică rolul: “Personajul meu Candace, şi Loretta au o legătură oarecum dramatică pentru că Loretta nu poate accepta că orice femeie ar fi bună pentru băiatul ei. Ea crede că dacă logodnica e mai în vârstă, divorţată şi are un copil, asta îi dă dreptul să spună : ‘Nu vreau ca această femeie să-l ia de bărbat pe unicul meu fiu.” Dar Michael e mult mai puternic acum, spune Terrence J, care-l interpretează pe Michael şi abordează problemele cu optimism, “Michael e un tip norocos. El are două femei care se luptă pentru afecţiunea lui.”
Apoi, mai e Cedric: Cedric cel grozav, cel confuz, cel curajos, cel bine intenţionat, interpretat încă o dată de unicul Kevin Hart, care nu poate fi oprit. Pe de o parte, problemele, pe care le are Cedric în relaţia cu Gail, continuă. Ei s-au împăcat, dar n-a prea mers, aşa că acum încearcă o separare de probă, propusă de consilierul lor marital. Cedric a putut veni la Vegas ca un “bărbat liber.” El e separat de Gail, aşa încât e hotărât să se distreze de minune.”
Cedric este cavalerul de onoare, iar conform celor spuse de Kevin Hart, el vrea să fie “cel mai bun dintre toţi cavalerii de onoare care au existat vreodată.” Având această ţintă în minte, el cheltuieşte cu mult mai mult decât şi-ar permite pe plăcerile de lux oferite de Caesar’s Palace, dar şi pe vila Constantine, o vilă exclusivistă cu mai multe camere, pe care a închiriat-o pentru acest weekend, creând probleme financiare mai multor generaţii de acum încolo. După cum explică Hart, “Încerc din toate puterile să-mi iau cel mai călduros rămas bun de la Michael. Dar în cursul acestui proces mă afund tot mai adânc în probleme, fără să-mi dau seama. Nu devin doar eu dator vândut, ci îi bag şi pe alţii la apă.”
Lui Hart îi place ce face Cedric pentru că şi el a făcut la fel pentru unul dintre prietenii săi din viaţa reală. “Nu am organizat o petrecere a burlacilor pentru el, ci mai mult pentru mine… doar că m-am folosit de evenimentul din viaţa lui. De fapt vroiam ca toată lumea să spună: ‘Doamne, Kev, ce grozav a fost, ai organizat o petrecere pe cinste!’ Cedric este exact tipul ăsta de om. El vrea ca băieţii să se uite la el şi să spună: ‘ Cedric, dar eşti fantastic!’ Totul provine însă dintr-o manifestare egoista la el.”Comunicat de presa


Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct