FILME 2014

SEX TAPE

SEX TAPE

Stacks Image 176
SEX TAPE
SEX TAPE Created with Sketch.

DIN 19 IULIE 2014 LA CINEMA

“Annie şi Jay sunt căsătoriţi de zece ani. Ei au doi copii şi au ajuns în punctul în care nu mai fac mare lucru ca să-şi menţină vie pasiunea.
Au un mariaj fericit, dar, ca şi multe alte cupluri, ei nu mai au timp pentru sex,” explică Cameron Diaz, care face din nou echipă cu colegul său din filmul Bad Teacher, Jason Segel. În deocheata comedie Sex Tape, “Annie vine cu ideea să se înregistreze în timpul unei partide de sex. O să ne distrăm şi …după aia o ştergem!”

“Au pus filmul pe iPad, vroiau să se uite la el o dată, după care, să-i dea “delete,” explică Segel. “Dar Jay nu l-a şters imediat. A urmat o deficienţă de funcţionare a cloud-ului, din cauza faptului că Jay a folosit o nouă aplicaţie. Iar acum, toţi oamenii care nu trebuia să vadă înregistrarea lor privată, au acces la ea!”
Şi astfel începe o noapte de haos şi aventuri, în timp ce Annie şi Jay încearcă să recupereze înregistrarea şi s-o trimită în “Recycle bin”, acolo unde-i era locul. În agitaţia momentului însă, se dezvăluie cele mai secrete adevăruri ale relaţiei lor. “Filmul vorbeşte despre dificultăţile vieţii de cuplu şi despre încercările de a menţine vie flacăra dragostei,” continuă Diaz. “Pierderea acestei sex tape e ceva ce-i poate costa foarte mult pe protagonişti, dar în loc să-I dezbine, înregistrarea le-a întărit relaţia, amintindu-le ce echipă bună au fost întotdeauna.”
“Jay şi Annie au luat o decizie cam dubioasă, dar până la urmă, înţelegem de ce au luat-o,” spune regozorul Jake Kasdan. “Cameron şi Jason au ceva care atrage şi îi face pe spectatori să se identifice cu ei. Sunt populari şi simpatici – reuşind să dea o alură pozitivă mariajului, în general.”
Ideea filmului Sex Tape a apărut în biroul producătorilor Todd Black şi Jason Blumenthal, în timpul întâlnirii lor cu scenarista Kate Angelo. După ce lucraseră cu Angelo pentru filmul The Back-up Plan, producătorii erau nerăbdători să lucreze din nou cu scenarista, aşa încât au chemat-o pe Angelo la sediul lor, ca să analizeze nişte idei de scenariu. “Veneam şi noi cu idei, ni le expunea şi ea pe ale ei…, când Jason a pus întrebarea: ce s-ar întâmpla dacă un cuplu de oameni obişnuiţi s-ar filma în timp ce fac amor, iar a doua zi s-ar trezi că înregistrarea a dispărut,” povesteşte Black.
Angelo, o scriitoare şi scenaristă cu vechime în show-uri de televiziune, cum ar fi “Will and Grace” sau “Becker,” afirmă, “‘Sex Tape’ a fost cel mai năstruşnic şi distractiv scenariu din câte am scris vreodată. În special ideea de a filma şi apoi de a pierde filmarea unei partide de sex este atât de trăznită şi scandaloasă, încât ea, în sine, poate impinge povestea înainte. Cheia filmului era să reuşim să facem portretul credibil al unui mariaj credibil. Toate întorsăturile comediei au succes dacă spectatorii se pot identifica cu protagoniştii şi se îndrăgostesc de ei. Atunci, spectatorii vor fi de acord cu intriga filmului.”
Pentru derularea proiectului, producătorii au readus pe platouri echipa filmului Bad Teacher– adică pe Cameron Diaz şi Jason Segel şi pe regizorul Jake Kasdan. Segel urma să scrie un nou proiect de scenariu împreună cu Nicholas Stoller.
“Era o idee extrem de simpatică,” afirmă Kasdan. “Ideea era perfectă pentru Jason şi Cameron, iar mie îmi plăcea la nebunie să lucrez cu ei. În plus, era o mare oportunitate să faci o comedie trăsnita despre lucruri foarte omeneşti: dragoste, sex şi căsătorie. Pe măsură ce am început să dezvoltăm scenariul, eu şi Jason ne-am îndrăgostit de idee şi am înţeles că era ceva ce realmente trebuia să facem."
Comedia e simpatică şi pentru faptul că nenorocirea care s-a abătut asupra lui Jay şi Annie este pusă în mişcare de către o relaţie complicată pe care cei doi o au cu tehnologia informatică, pe care o înţeleg doar parţial.
“Toată farsa tehnologică este hilară pentru mine fiindcă eu încurc lucrurile întotdeauna pe calculator,” recunoaşte Kasdan. “Trimit chestii la adrese complet greşite, şi încă de mai multe ori. Am impresia că am şters ceva şi apoi constat că nu l-am pierdut de fapt. Dau mesaje de pe un echiapment şi apoi ele apar pe alte echipamente. Toate sculele astea care ar trebui să ne înlesnească viaţa nu fac decât să ne scape sau să ne încurce în aşa măsură încât rămânem cu impresia că, până la urmă, ne întrece tehnica şi trebuie să ne declarăm învinşi. Pe măsură ce progresam cu filmul am constatat că mai multă lume îmi împărtăşeşte teama de tehnologie – o mulţime de cunoscuţi au avut cel puţin o dată o astfel de întâmplare nefericită, sau chiar un fiasco total, din cauza calculatoarelor."
Kasdan susţine că realizarea unei comedii echilibrate a fost una dintre cele mai mari provocări. “Comediile de care mă simt atras pot fi stupide şi uneori grosiere,” explică Kasdan, “tot aşa cum şi viaţa poate fi stupidă sau grosieră, pe alocuri. Iar cele mai hazoase momente sunt cele care se apropie cel mai tare de adevăr. Până la urmă, imaginea finală o dau actorii, iar atât Jason cât şi Cameron au o mare doză de onestitate în ceea ce fac.”
Segel spune că ei trei au în comun o trăsătură de familiaritate care face ca orice proiect, oricât de riscant ar fi, să pară sigur şi solid. “Îl cunosc pe Jake de 15 ani—el a regizat episodul pilot pentru ‘Freaks and Geeks,’ deci suntem prieteni de multă vreme. Ne-am distrat grozav în timp ce-l turnam pe Bad Teacher, una dintre cele mai frumoase experienţe de platou pe care am trăit-o. Era la mintea cocoşului că noi doi trebuia să facem din nou echipă cu Cameron,” remarcă Segel. “În film există o mare proporţie de intimidate. Faptul că noi trei ne simţim aşa de bine împreună ne-a dat posibilitatea să sporim umorul. Am fost realmente norocos că m-am aflat acolo, cu ei.”
Black spune că Kasdan, Diaz şi Segel se simţeau atât de familiari, încât asta a ajutat enorm secvenţele în care Jay şi Annie se filmau în timpul partidei de sex. “Înainte de a filma această secvenţă, eram destul de nervos şi neîncrezător - felul cum au abordat-o Cameron şi Jason, sau cum a filmat-o Jake, m-a încredinţat că studioul va accepta cu entuziasm proiectul,” se confesează producătorul. “La început aveam insomnii din cauza asta. Dar Jake a regizat minunat, iar Cameron şi Jason se potriveau de minune cu povestea; nu aveam motive de îngrijorare. Secvenţa s-a concentrat pe chestii haioase şi normale, nimic fals.”
“Doamne, cât de amuzant a fost,” remarcă Diaz despre filmarea secvenţelor respective. “Cel mai hilar lucru a fost că Jake trebuia să ia parte şi el,” râde ea. “Nu eram doar eu şi Jason. Eram Jason cu mine şi mai era şi Jake. Îmi amintesc momentele când eram în pat cu Jason într-una dintre cele mai caraghioase poziţii şi când ne-am uitat în sus l-am văzut pe Jake care stătea deasupra noastră şi se gândea din ce unghi era mai bine să filmeze. Iar noi întrebam: ‘Hei, Jake, cum merge treaba?’ Cu siguranţă, cel mai amuzant lucru a fost felul cum ne-am petrecut noi acele zile, eu şi Jason pe jumătate dezbrăcaţi, iar Jake în pat cu noi, cerându-ne tot timpul: ‘Nu puteţi să vă mişcaţi mai repede, mai repede, sau mai încet, sau mai sus, sau un pic mai jos?’ De fapt Jake era cel ce avea controlul total asupra poziţiilor noastre sexuale.”
“Eram doar noi trei, încercând să găsim cele mai incredibile poziţii şi figuri pentru sex tape,” explică Kasdan. “Am filmat singur secvenţa respectivă, cu o cameră de mână, în loc să folosesc carele de filmat şi toată echipa de o sută de oameni pentru că secvenţa trebuia să aibă o alură de film neprofesionist, făcut de protagoniştii înşişi. Iar cei doi au fost atât de liberi în comportament, de curajoşi şi de simpatici, încât m-au dat gata! Au venit chiar ei cu idei şi le plăcea să se joace.... Totul pare adevărat în modul cel mai hilar şi cel mai caraghios cu putinţă.”
Desigur că realizarea unui film înseamnă şi o provocare tehnică, dar directorul de imagine, Tim Suhrstedt, susţine că Kasdan avea totul sub control. “Unul dintre talentele lui Jake,” remarcă Suhrstedt, “îl reprezintă faptul că vrea să facă repetiţii, îi lasă pe actori să se acomodeze cu scena, cu mişcarea, după care face sugestii sau ajustări, etc. Deîndată ce el şi actorii se simt în largul lor, mişcarea camerei, alegerea obiectivului şi luminile, toate decurg apoi de la sine. Pentru că rareori rămâne câte ceva la întâmplare din punct de vedere stilistic, cred că imaginea trebuie să se concentreze pe interpretare şi totodată, sper eu, pe îmbogăţirea comediei fiecărei secvenţe.”

ANNIE ŞI JAY
Kasdan subliniază faptul că rolurile lui Annie şi Jay au fost scrise special pentru Cameron Diaz şi Jason Segel. “Conlucrarea mea cu Cameron şi Jason pe platourile de filmare ale Bad Teacher a fost una dintre cele mai grozave experienţe pe care le-am trăit până acum,” afirmă Kasdan. “De aceea am dorit să le mai ofer nişte roluri de cuplu – am văzut cât pot să fie de comici împreună şi mai ştiam că în aceste roluri diferite, am putea să preluăm ceea ce am avut bun în primul film şi să continuăm realizând ceva complet nou. Am avut de la bun început convingerea că personajele actuale le vor da şansa de a realiza ceva spectaculos, dar ei mi-au depăşit aşteptările şi speranţele. Ca actori, ei sunt amândoi oameni de echipă, se dedică cu trup şi suflet proiectului, iar ca parteneri, sunt generoşi, oferindu-şi unul altuia posibilitatea de a se simţi bine şi de a fi în prim-planul comediei. Ei îşi aruncă poante unul altuia…şi în plus, sunt extrem de atrăgători, fiecare dintre ei şi împreună."
Kasdan susţine că rolurile le sunt făcute pe măsură. “Jay este bine intenţionat, un optimist care-şi iubeşte nevasta şi copiii şi e stăpânit de dorinţa de a face totul bine, dar care nu ştie să procedeze cum trebuie,” explică el. “Cred că Annie e mai pragmatică; ea este bloggeriţă şi un părinte responsabil, care simte că s-a îndepărtat de trecutul ei fără griji.”
Pentru a o interpreta pe Annie, Cameron Diaz spune că i-a subliniat calităţile generale, ale oricărei femei. “Annie e mamă, e soţie—o femeie pentru care familia e totul,” o descrie Diaz. “Ea se împacă bine cu soţul ei, are o fire aventuroasă şi jucăuşă—e mulţumită de viaţa ei şi foloseşte blogul personal ca pe o supapă. Este o posibilitate de a vorbi despre lucrurile care o interesează şi de a le rezolva pentru ea şi pentru cititorii ei. Pe măsură ce vedem cum se exprimă Annie pe blog, ne dăm seama cum era la începutul relaţiei lor şi ne întrebăm cum ar putea ea să revină la starea aceea de fericire. Când ai fost cu cineva pentru mai multă vreme, e greu să menţii la fel de viu interesul pentru sex – trebuie să te străduieşti.”
Diaz spune că nu s-a simţit nicio clipă intimidată de ceea ce trebuia să facă, pentru că-l cunoştea pe Segel. “Având în vedere că era un film în care trebuia să fim goi împreună, a fost important că puteam să mă simt în siguranţă şi în acelaşi timp să mă comport liber şi jucăuş,” spune ea. “Noi ne distram copios făcând ceea ce trebuia să facem şi în acelaşi timp spuneam povestea celor doi oameni care se iubeau cu adevărat. Nu am încercat nicio clipă să fim şocanţi, de dragul de a fi şocanţi. Mai mult, am făcut ceea ce nu credeam niciodată că vom FACE, ştiind că suntem în compania unui partener cu care ne simţeam în siguranţă. Exact asta simt eu în compania lui Jason – este tipul cu care poţi să faci aşa ceva fără să te simţi în primejdie.”
“Cameron e nemaipomenită,” spune Segel, “şi e un adevărat as al comediei. Cei mai iritanţi oameni pentru mine sunt cei care se retrag într-un climat călduţ, plăcut şi uită de umor şi amuzament. Cameron este reversul.”

ROBBY ŞI TESS
După ce au aflat printr-un mesaj anonim că înregistrarea lor privată a ajuns, sau poate ajunge în mâinile prietenilor, cunoştinţelor, sau chiar ale potenţialilor lor şefi, Jay şi Annie încep o cursă frenetică împotriva cronometrului pentru recuperarea iPad-urilor sincronizate cu al lor, care preluaseră înregistrarea automat.
Prima oprire o fac la casa celor mai buni prieteni, Robby şi Tess (Rob Corddry şi Ellie Kemper), care devin aliaţii lor în încercarea de a depista celelalte aparate.
“Scena în care Annie şi Jay vin acasă la Robby şi Tess pentru a-i întreba dacă ştiu despre sex tape a fost extrem de hazlie la filmări,” spune Kemper. “A fost o secvenţă minunată în care Annie şi Jay citesc vinovăţia pe faţa lui Robby şi a lui Tess, ca şi când ei ar fi făcut ceva rău. Încurcătura şi penibilul de dinaintea aflării adevărului, au fost extrem de interesant de jucat.”
“Pentru mine, Robby şi Tess sunt cele mai simpatice personaje din scenariu,” afirmă Kasdan. “Eram hotărât ca în film să reiasă că cele două cupluri se ştiau de mult şi petrecuseră mult timp împreună – între cei patru oameni există o familiaritate care le permite să se simtă în largul lor, chiar dacă vorbesc despre chestiuni intime şi problema neruşinatei înregistrări. Dinamica dintre cele două cupluri stabileşte tonul şi realismul întregului film.”

HANK ROSENBAUM
Ca şi când n-ar fi fost de ajuns faptul că trebuia să dea piept cu prietenii lor, Jay şi Annie îşi dau seama îngoziţi că propriul lor viitor poate fi pus în pericol. Adnotările lui Annie de pe blog – gânduri de soţie şi mamă – stârniseră interesul companiei multinaţionale de jucării Piper Brothers, care vroia să le cumpere. Decizia depindea de blândul şi familistul director executiv, Hank Rosenbaum, care urma să vizioneze conţinutul blogului în acest weekend, pe un iPad pe care i-l pusese cu graţie la dispoziţie chiar Annie.
“În nebunia care i-a cuprins, Jay şi Annie se năpustesc pe uşă gândind doar că trebuie să ia înapoi obiectul, indiferent în ce condiţii, explică Diaz. “Ei se trezesc la uşa lui Hank fără niciun plan sau explicaţie plauzibilă – ei pur şi simplu vor să pună mâna pe nenorocitul de iPad.”
Iar Annie şi Jay vor folosi orice mijloace ca să-l obţină. “Aşa încât, în timp ce Jay scotoceşte prin toată casa,” explică Rob Lowe, care-l interpretează pe Hank, “Hank o introduce pe Annie în lumea sa incredibilă şi bizară, la care nu s-ar fi aşteptat nici măcar ea. Acesta e motivul pentru care am dorit să interpretez acest rol, bineînţeles pe lângă scenariul savuros, care m-a făcut să râd în hohote. Nu vroiam să joc rolul unui directoraş dulce şi frumuşel. Mi-a plăcut mai mult să-l joc pe Hank, care era un ciudat burduşit de tehnologia din Silicon Valley, care pe deasupra mai are şi un secret. Când el îi mărturiseşte lui Annie cine e de fapt şi cu ce se ocupă… ei bine, acel moment m-a făcut să râd în hohote; exact asta caut eu la un rol.”Comunicat de presa


Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct