FILME 2014

SIN CITY

SIN CITY

Stacks Image 315
SIN CITY
SIN CITY Created with Sketch.

DIN 10 AUGUST 2014 ÎN CINEMATOGRAFE

Într-un oraş în care justiţia nu-i pedepseşte, infractorii fără scrupule se trezesc cu justiţiarii pe urmele lor. Drumurile lor se intersectează în faimosul Club Pecos al lui Kadie.
Filmul se deschide cu aceeaşi “Just Another Saturday Night,” când Marv (Mickey Rourke), încercând sa-şi amintească evenimentele anterioare, se trezeşte în mijlocul unui carnagiu.
“The Long, Bad Night” spune povestea lui Johnny, un practicant îndrăzneţ al jocurilor de noroc (Joseph Gordon-Levitt) care îşi încearcă norocul cu cel mai mare nelegiuit din Sin City, Senatorul Roark (Powers Boothe).
Povestirea principală, cunoscuta temă a lui Miller, "A Dame To Kill For," ni-l prezintă pe Dwight McCarthy (Josh Brolin) în confruntarea sa cu femeia visurilor şi coşmarurilor sale, Ava Lord (Eva Green).
“Nancy’s Last Dance" ne-o prezintă pe Nancy Callahan (Jessica Alba) după sinuciderea lui John Hartigan’s (Bruce Willis). Cuprinsă de durere şi furie, ea nu va precupeţi nimic pentru a-i răzbuna moartea.


REÎNTOARCEREA LA SIN CITY

Când a fost lansat SIN CITY, de FRANK MILLER, în aprilie 2005, filmul s-a bucurat de un mare succes internaţional. Adevărat deschizător de drumuri, filmul, care s-a realizat integral pe green screen, a dat viaţă romanelor grafice alb-negru ale lui Miller. Fiind plin de femei puternice, eroi negativi şi ticăloşi fără seamăn, fanii au cerut imediat realizarea unei urmări.
Co-regizorii Robert Rodriguez şi Frank Miller au subliniat că dacă vor accepta să facă un sequel, atunci filmul va trebui să aibă o imagine şi mai îndrăzneaţă.
Când a făcut reclamă filmului 3D, SPY KIDS 3D: GAME OVER, Rodriguez a ştiut că lumea din Sin City va apărea cu totul altfel dacă se va folosi aceasta tehnică nouă. Deşi unele filme 3D îi copleşesc pe spectatori, Rodriguez consideră că aducerea lui Sin City în universul 3D va avea un efect benefic. El îşi aminteşte: “Întotdeauna am crezut că filmul care ar merita cel mai mult să fie realizat în 3D, ar fi “Sin City”, datorită calităţii benzilor desenate.” Rodríguez consideră că estetica în alb-negru sporeşte experienţa 3D, afirmând: “cu 3D, te simţi ca şi când te-ai afla în interiorul unui graphic novel.”
Unele dintre întâmplările din A DAME TO KILL FOR/AM UCIS PENTRU EA sunt urmări ale povestirilor din primul film. Personajele care au fost ucise în SIN CITY, cum ar fi Marv (Mickey Rourke), Goldie (Jaime King), sau Hartigan (Bruce Willis), revin în acest episod. Explicând acest lucru, Miller afirmă, “Mă joc puţin cu cronologia în “Sin City” – trec de la un moment la altul, iar personajele par a reveni la viaţă, când de fapt eu nu fac decât să mă întorc în timp.”
Atât Rodriguez cât şi Miller au fost de accord că “A Dame To Kill” trebuie să fie tema principală. Nu numai că revin toate personajele favorite, dar în plus apare încă una din cele mai negative creaturi ale Sin City, frumoasa, dar letala Ava Lord (Eva Green).
Din punct de vedere cronologic, această poveste are loc înaintea povestirii “The Big Fat Kill” (care e prezentată în primul film) şi explică felul în care Dwight McCarthy (Josh Brolin) a ajuns să aibă o faţă cu totul diferită.
Miller comentează, “Construită în jurul unei poveşti de dragoste tragice între un bărbat şi dragostea vieţii lui, povestea conţine o mare trădare, mult mister negru şi vinovăţie…toate trăsăturile unui film noir. Este o povestire de care eu sunt foarte mândru, iar Robert e foarte ataşat.”
Pentru a reintra în atmosferă, Miller şi Rodriguez s-au decis să înceapă filmul tot cu Marv, în “Just Another Saturday Night.” În povestire, Marv încearcă să-şi amintească întâlnirea urâtă pe care o avusese cu un grup de băieţi dintr-o frăţie.
Pentru că în primul film urmaseră cu fidelitate povestirile din cărţile SIN CITY, Rodriguez şi Miller s-au hotărât să introducă poveşti noi în cel de-al doilea film. Rodriquez explică, “Primul film a fost foarte fidel povestirii din carte, care a fost transpusă direct pe ecran. Pentru cel de-al doilea film ne-am gândit să le facem spectatorilor o surpriză, astfel încât să nu poată şti ce urmează nici dacă îşi cumpără şi citesc cartea.’”
Una dintre noile poveşti, “The Long, Bad Night,” ni-l prezintă pe un tânăr jucător numit Johnny (Joseph Gordon-Levitt). El se întoarce la Sin City pentru a-şi încerca norocul la poker, ca adversar al unuia dintre cei mai corupţi politicieni ai oraşului, Senatorul Roark (Powers Boothe).
Cea de-a doua povestire, “Nancy’s Last Dance,” urmează după “That Yellow Bastard,” şi este povestea dansatoarei exotice Nancy Callahan (Jessica Alba) şi a relaţiei ei cu poliţistul şi salvatorul său, John Hartigan (Bruce Willis).
Acţiunea se petrece la patru ani după ce Hartigan se sacrificase pentru a o salva pe Nancy. Ea e tot dansatoare la clubul lui Kadie, dar a rămas o umbră a ceea ce fusese odinioară, fiind măcinată de dorinţa de a se răzbuna pe cel care provocase moartea lui Hartigan. Marv se oferă s-o ajute.

Reîntoarcerea băştinaşilor

Producţia filmului lui FRANK MILLER, SIN CITY: AM UCIS PENTRU EA a început la sfârşitul lui octombrie 2012, la opt ani după ce s-a turnat primul film, la Troublemaker Studios, casa de producţie a lui Rodriguez din Austin, Texas.
Coordinarea programului a peste 12 actori principali s-a dovedit a fi destul de dificilă, aşa încât Rodriguez a folosit o tehnică pe care o aplică în majoritatea filmelor lui – el a înregistrat anumite secvenţe de grup, în mod individual. Cu alte cuvinte, mulţi dintre actorii care trebuia să apară împreună nu filmau neapărat împreună.
Chiar dacă Jessica Alba a mai jucat şi în alte filme regizate de Rodriguez, după SIN CITY, ea s-a simţit foarte schimbată după primul film, care i-a schimbat cariera. Alba comentează, “Acum mă simt mult mai bine în propria mea piele, atât ca femeie cât şi ca actriţă. Sunt mai curajoasă decât am fost atunci când am filmat prinul episod.”
Nefiind un fan al machiajelor şi protezelor care i se aplică pe faţă pentru rolul lui Marv, Mickey Rourke recunoaşte cu onestitate: “Nu-mi place să stau pe scaunul de machiaj mai mult de 10 minute, dar acum a trebuit să suport şedinţe de o oră, iar la final, de jumătate de oră, ca să scap de mască şi machiaj. Dacă n-ar fi fost povestea asta cu machiajul, m-aş fi dus cu plăcere pe platou. Îmi place la nebunie să mă duc la muncă atunci când lucrez cu un regizor pe care-l stimez, îl iubesc şi despre care ştiu că are aceleaşi sentimente pentru mine, iar asta mă face să dau tot ce am mai bun. Iar când Frank vorbeşte despre un personaj, atunci trebuie să fii atent pentru că vorbeşte despre viziunea lui despre acel personaj.”
Rosario Dawson, care o interpretează pe Gail, şefa de temut a prostituatelor din Old Town, îşi compară sentimentele de acum cu cele de acum 9 ani, când a venit pentru prima dată pe platourile de filmare. “Am acelaşi fior ca şi atunci când am filmat data trecută. Nu numai că te întorci la acelaşi personaj pe care l-ai mai jucat acum câţiva ani, dar în plus mai filmezi şi în 3D. După ce Robert a învăţat totul despre noua tehnologie, el împreună cu Frank au fost încântaţi să se ocupe de materialul cunoscut, aducându-l pe ecran într-un fel cu totul nou.” Ea adaugă: “Îmi şi imaginez cum arată acum, când toate parcă sar din ecran spre tine, loviturile, sângele împroşcat, cum se repede Gail în plină forţă!”
Revenind pentru cel de-al treilea film realizat de Rodriguez, Bruce Willis afirmă: “E ca şi când ai reveni în familie, iar toată lumea se simte entuziastă de film, de poveste şi de felul vivace în care decurg filmările. Îmi face plăcere să vin la Austin pentru toate acestea.”
Prima care s-a prezentat a fost Jaime King, care le interpretează pe cele două prostituate gemene din Old Town, Wendy şi Goldie. Revenind pe platou, ea a exclamat: “Mă cuprinde nostalgia când revăd studioul, când ştiu că voi lucra din nou cu Robert şi Frank. E o bucurie pentru mine să joc din nou aceste personaje, într-un fel cu totul nou şi ……mai complex.”
Powers Boothe, care-l interpretează pe senatorul corrupt, Roark, comentează, “Prima oară când am jucat pe green screen mi s-a părut cam ciudat. De data aceasta, ştiam cum o să fie şi m-am simţit mai liber în ceea ce făceam. Pur şi simplu a fost extraordinar.” El râde: “Nu vreau să exagerez, dar…pe bune….”

NOII VENIŢI

Noii membri ai distribuţiei îi includ pe actorii cu care Rodriguez a mai lucrat îndeaproape, cum ar fi Josh Brolin, Jeremy Piven sau Lady Gaga. Alţii sunt prietenii sau actorii pe care Frank şi Robert îi admiră de mult, cum ar fi Joseph Gordon-Levitt, Ray Liotta, Stacy Keach sau Christopher Meloni. Eva Green i-a uimit pe cei doi regizori cu rolul ei din 300: RISE OF AN EMPIRE, urmarea filmului 300, bazat pe romanul graphic al lui Miller. Rodriguez şi Miller au trebuit să găsească alţi actori pentru rolurile lui Manute, jucat iniţial de Michael Clarke Duncan, care a murit, sau Miho, rol interpretat iniţial de Devon Aoki. Realizatorii s-au îndreptat acum spre Dennis Haysbert şi Jamie Chung, care au oferit două interpretări excelente ale acestor roluri.
Multe din filmele lui Rodriguez distribuie actori cunoscuţi în roluri diferite faţă de ceea ce joacă ei de obicei. S-a întâmplat asta în cazul lui Christopher Lloyd, care-l interpretează pe Kroenig, doctorul drogat din “The Long, Bad Night.” Lloyd face haz spunând: “Am citit scenariul şi mi-a plăcut rolul. Nu ştiu dacă eu m-aş fi văzut interpretând acest rol, dar dacă Robert şi Frank m-au văzut în această postură eu sunt bucuros că am putut juca rolul şi că totul a ieşit bine în final.”
Lady Gaga, care a jucat de curând în rolul episodic, La Chameleon, din filmul lui Rodriguez, MACHETE KILLS, apare pentru a doua oară într-un film artistic. De data aceasta ea joacă rolul chelnăriţei Bertha, căreia i se face milă de Johnny, în “The Long, Bad Night.” Despre distribuirea ei, Gaga spune: “Discutam cu Robert despre mai multe roluri, dar s-a întâmplat ca eu să cânt la Houston într-o seară. Atunci el m-a sunat şi m-a întrebat dacă pot să vin s-o interpretez pe Bertha. Avea nevoie de o new-yorkeză, aşa încât acesta a fost rolul perfect pe care-l puteam face amândoi în acel moment.Comunicat de presa


Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct