FILME 2015

SECRETUL LUI ADALINE

SECRETUL LUI ADALINE

Stacks Image 223
SECRETUL LUI ADALINE
SECRETUL LUI ADALINE Created with Sketch.

DIN 1 MAI 2015 LA CINEMA

Rămânând miraculos la vârsta de 29 de ani timp de aproape opt decenii, Adaline Bowman (Blake Lively) duce o existenţă retrasă, evitându-i din răsputeri pe cei care i-ar putea da în vileag secretul.
Dar o întâlnire întâmplătoare cu atrăgătorul filantrop Ellis Jones (Michiel Huisman) reaprinde în ea pasiunea pentru viaţă şi dragoste. Atunci când un weekend petrecut cu părinţii lui (Harrison Ford şi Kathy Baker) riscă să dezvăluie adevărul despre ea, Adaline ia o decizie care-i va schimba viaţa pentru totdeauna.Secretul lui Adaline ni-i prezintă în rolurile principale pe Blake Lively (Gossip Girl, The Town), Michiel Huisman (Wild, Game of Thrones), Kathy Baker (Saving Mr. Banks, Edward Scissorhands), alături de Harrison Ford (Ender’s Game, Star Wars) şi Ellen Burstyn (Interstellar, Requiem for a Dream).

Filmul este regizat de Lee Toland Krieger (Celeste and Jesse Forever, The Vicious Kind) după un scenariu de J. Mills Goodloe (The Best of Me, Pride) & Salvador Paskowitz (Nic and Tristan Go Mega Dega) şi J. Mills Goodloe; povestirea e semnată de J. Mills Goodloe & Salvador Paskowitz. Producătorii sunt Sidney Kimmel (Moneyball, The Place Beyond the Pines), Tom Rosenberg (Million Dollar Baby, The Lincoln Lawyer) şi Gary Lucchesi (Million Dollar Baby, The Lincoln Lawyer). Producătorii executivi sunt Andre Lamal (The Ugly Truth, Wicker Park), Eric Reid (Crank, The Ugly Truth), David Kern (The Lincoln Lawyer, Underworld: Awakening), Richard Wright, Jim Tauber (The Place Beyond the Pines, Death at a Funeral), Bruce Toll, Steve Golin şi Alix Madigan. Directorul de imagine este David Lanzenberg (The Signal, Celeste and Jesse Forever). Scenografia e realizată de Claude Paré (Night at the Museum, The Aviator), iar montajul de Melissa Kent (The Virgin Suicides, The Vow). Costumele sunt create de Angus Strathie (Moulin Rouge, Tooth Fairy). Muzica a fost compusă de Rob Simonson, iar aranjamentul muzical a fost realizat de Brian McNelis şi Eric Craig. De casting s-au ocupat Tricia Wood, CSA şi Deborah Aquila, CSA.

DESPRE PRODUCŢIE

“Spune-mi ceva ce o să-mi rămână toată viaţa şi n-o să uit niciodată.” - Adaline

Născută în preajma începutului de secol XX, Adaline Bowman n-a visat niciodată că va ajunge să trăiască şi la începutul secolului XXI, datorită unui moment magic care i-a salvat viaţa, dându-i totodată tinereţe veşnică. Adaline se opreşte la vârsta de 29 de ani şi-şi trăieşte viaţa ca nicio altă fiinţă umană.

Această întorsătură spectaculoasă a sorţii a pus-o pe Adeline pe o traiectorie nouă care durează de zeci de ani. Ea a trăit şi a iubit în timpul celor două războaie mondiale, sau în timpul evenimentelor din anii ’60 şi a ajuns până în zilele noastre. Ascunzându-şi secretul de toată lumea, cu excepţia fiicei sale, care este muritoare, Adaline reuşeşte să depăşească cu graţie toate situaţiile dificile, până când o veche relaţie se interferează cu o şansă actuală la dragoste, ameninţând să-i dezvăluie extraordinarul istoric.

Actriţa Blake Lively, care o interpretează pe Adaline Bowman, a ştiut că se află în faţa unei aventuri încântătoare şi a unei poveşti atemporale de dragoste, din momentul în care a citit scenariul. "Nu puteam să-l las din mână," spune ea. "Era ca un roman frumos. Povestea aceasta e romantică, poetică şi unică."

Actriţa a fost a fost încântată să descopere o poveste originală, prezentată printr-o prismă feminină. Povestea unei femei care trece prin atâtea, traversând unul dintre cele mai agitate secole din istoria umanităţii, a intrigat-o pe Lively. "Viaţa acestei femei se întinde de-a lungul unui secol şi traversează mai multe perioade istorice," afirmă actriţa.

Deşi porneşte de la premisă fantastică, Secretul lui Adaline devine în scurt timp o călătorie-graţioasă şi detaliată - în timp.

O mare parte a filmului este dedicată diferitelor forme şi nuanţe ale dragostei , declară Lively. "Există mai multe poveşti de dragoste în film" continuă ea. "Există povestea modernă, în care se dezvoltă relaţia dintre o femeie şi un bărbat. Apoi, mai este şi o poveste de dragoste care s-a întâmplat în trecutul Adalinei şi care este readusă la viaţă în prezent. Şi mai este şi povestea impresionantă de dragoste între mamă şi fiică. Viaţa amoroasă a Adalinei reprezintă o călătorie aşa de frumoasă!"

Chiar dacă povestea are elemente de fantezie, ea este spusă într-o manieră simplă, umană – fapt care a constituit o atracţie în plus pentru actriţa din rolul titular. “Este un film care are în prim plan personajul,” explică ea. “Este destul de dramatic. Punem în dezbatere nişte idei destul de serioase, care se adresează inimii.”
Regizorul filmului, Lee Toland Krieger, a făcut valuri la Hollywood cu filmele lui anterioare,

The Vicious Kind şi Celeste and Jesse Forever. Krieger a citit scenariul acum câţiva ani şi l-a păstrat. “Tema de bază era extrem de atrăgătoare,” spune el. “Este povestea unei femei care a devenit printr-o întâmplare, nemuritoare. Singura persoană care îi cunoaşte secretul este fiica ei, care are acum optzeci şi ceva de ani. Întâlnirea cu un bărbat total diferit de ceilalţi o face să iasă din existenţa ei de pustnică.”

“N-am mai citit nimic până acum, care să descrie frumuseţea procesului de îmbătrânire,” continuă el. Lumea în care trăim acum este obsedată de tinereţe şi preocupată de vanităţi. Consider că e o idee extrem de sensibilă.”

Krieger i-a cucerit pe producători, prezentându-le o viziune completă asupra filmului pe care vroia să-l realizeze. “Pot spune că e un adevărat artist,” afirmă Rosenberg. “Cu cât îl cunoşteam mai mult, cu atât îmi dădeam seama că e un adevărat gentleman. Pregătirea lui a fost exhaustivă şi impresionantă.”

Regizorul a fost aşa de interesat de transpunerea pe ecran a acestui basm încât a pregătit un filmuleţ de 7 minute cu crâmpeie de video clipuri şi imagini ca să ilustreze ideea sa de reprezentare vizuală a povestirii. “Celelalte două filme ale mele nu au avut nici elemente de epocă şi nici efecte speciale, în timp ce acesta le are pe amândouă,” explică el. “Filmuleţul de prezentare arăta modul în care doream să mă ocup de aspectele vizuale ale filmului şi cum intenţionam să exprim tema cu ajutorul alchimiei din estetica filmului.”

Krieger a distribuit filmuleţul de prezentare tuturor realizatorilor, “asigurându-ne că avea sensibilitatea şi talentul artistic aşteptat de noi,” afirmă Lucchesi. “Îmi aminteşte de Sam Mendes sau Anthony Minghella. Filmele sale au calităţi picturale. El îndrăgise povestirea şi era convins că o putea scoate la capăt.”
De asemenea a convins-o şi pe Lively că era regizorul potrivit. “Era atât de puternic,” recunoaşte ea. “Mi-a insuflat dorinţa de a trăi în lumea Adalinei. Avea o viziune unică, emoţională şi provocatoare. Pasiunea lui faţă de acest proiect ne-a însufleţit pe toţi conducându-ne până la capătul filmărilor.”

Deşi filmul trece prin mai multe epoci, povestirea este concentrată preponderant pe timpul prezent. “Nu este o descriere obişnuită a anilor ’20, sau a ceea ce s-a întâmplat în anii ’30 şi aşa mai departe,” afirmă Lucchesi. “Este un film bazat pe o idee filosofică: cum te-ai simţi dacă n-ai îmbătrâni. Adaline se află la vârsta ideală a vieţii ei. Ai avea tendinţa de a crede că ar fi cel mai grozav lucru—să arăţi mai bine ca niciodată, să fii inteligentă şi matură şi în plus să nu îmbătrâneşti nici măcar o zi în plus. Dar pe măsură ce Adaline îşi vede propriul copil crescând, maturizându-se şi apoi îmbătrânind, ea începe să-şi dorească să fi parcurs şi ea acelaşi drum natural.”

Lively recunoaşte că n-a mai explorat niciodată această idee în filmele în care a jucat până acum. "Este vorba despre dragoste şi despărţire şi însemnătatea lor, în condiţiile în care eşti nemuritoare," spune ea. "Este oare un dar, sau e un blestem? M-am detaşat de povestea Adalinei şi m-am gândit că viaţa este de fapt cum trebuie să fie. Să-ţi trăieşti viaţa înconjurat de cei dragi, să vii şi să pleci odată cu ei, asta mi se pare mie ordinea perfectă în care trebuie să se întâmple lucrurile."Comunicat de presa


Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct