FILME 2017

JUMANJI - AVENTURĂ ÎN JUNGLĂ

JUMANJI - AVENTURĂ ÎN JUNGLĂ

Stacks Image 419
JUMANJI - AVENTURĂ ÎN JUNGLĂ
JUMANJI - AVENTURĂ ÎN JUNGLĂ Created with Sketch.

DIN 29 DECEMBRIE 2017 LA CINEMA

În noul film Jumanji: Aventura in junglă, jocul se schimbă întrucât patru prieteni extrem de diferiţi sunt de data aceasta absorbiţi în lumea jocului Jumanji.

Atunci când descoperă pe o veche consolă video un joc pe care nu-l mai încercaseră, cei patru se hotărăsc să joace şi sunt imediat absorbiţi în decorul de junglă al jocului şi în avatarurile pe care şi le alege fiecare şi care sunt interpretate de Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart şi Karen Gillan. Astfel descoperă că nu sunt ei cei care joacă jocul, ci Jumanji îi joacă pe ei. Ei sunt nevoiţi să intre în cea mai periculoasă aventură a vieţii lor, pentru că altfel, riscă să rămână blocaţi pentru totdeauna în jocul Jumanji!
Columbia Pictures prezintă o producţie Matt Tolmach / Seven Bucks, Jumanji: Aventura în junglă. Rolurile principale sunt interpretate de Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas, Bobby Cannavale. Regia îi aparţine lui Jake Kasdan. Producătorii sunt Matt Tolmach şi William Teitler. Scenariul este scris de Chris McKenna & Erik Sommers şi Scott Rosenberg & Jeff Pinkner. Povestea îi aparţine lui Chris McKenna şi se bazează pe cartea Jumanji, scrisă de Chris Van Allsburg. Producătorii executivi sunt David Householter, Jake Kasdan, Dwayne Johnson, Dany Garcia, Ted Field şi Mike Weber. Imaginea a fost realizată de Gyula Pados, HSC, iar scenografia de Owen Paterson. Montajul e semnat de Mark Helfrich, ACE şi Steve Edwards. Coordonatorul de efecte vizuale este Jerome Chen. Creatoarea costumelor este Laura Jean Shannon. Muzica îi aparţine lui Henry Jackman, iar aranjamentele muzicale au fost realizate de Manish Raval şi Tom Wolfe.


PERSONAJELE
În film, patru adolescenţi – Spencer, Bethany, Fridge şi Martha – care nu seamănă de loc între ei, sunt absorbiţi în mod misterios în lumea jocului Jumanji. Foarte curând, ei îşi dau seama că va trebui să colaboreze, dacă vor să supravieţuiască. Întrupaţi în personaje ale jocului, fiecare dintre ei are anumite abilităţi pe care ceilalţi nu le au – dar toţi (mă rog, majoritatea) sunt împiedicaţi de slăbiciuni care vor constitui obstacole în calea lor.
Un arheolog şi explorator internaţional, Dr. Smolder Bravestone este eroul de acţiune: neînfricat, iute ca glonţul, bun alpinist, mânuitor neîntrecut al armelor – şi face toate aceste lucruri sub lozinca “intensitate maximă.” Slăbiciunile lui? Niciuna. Cine pare a fi? Nimeni altul decât Dwayne Johnson, care joacă rolul acesta.
Dar îndărătul doctorului Bravestone se află Spencer, un adolescent nervos, cu o constituţie fragilă, interpretat de Alex Wolff. Alergic şi agitat, Spencer este tot ceea ce nu e Dr. Bravestone… sau doar în aparenţă.
Johnson e încântat de posibilitatea de a juca acest personaj, un personaj complet diferit de personalitatea lui The Rock şi de personajele pe care le-a interpretat el până acum. “Spencer este cel mai caraghios personaj de până acum: nesigur, nătăfleţ, alergic la orice,” detaliază Johnson. “N-am avut ocazia niciodată să joc un adolescent. El nu e un tip impozant din punct de vedere fizic, e doar micul Spencer, care se preschimbă în mine. Faptul că a trebuit să-l îndrum pe acest băiat speriat de 16 ani, a fost o provocare pentru mine.”
O provocare, pentru că întregul film atârnă de faptul că Johnson trebuie să convingă publicul că este un adolescent anxios. Dar Johnson recunoaşte că bărbatul matur şi sigur pe el, care este, n-a fost întotdeauna aşa. “Chiar şi când aveam 16 ani, arătam de 46. Aveam aproape 2 metri si 120 de kilograme, purtam o mustaţă stufoasă – dar, deşi arătam aşa pe dinafară, în sinea mea eram tot un adolescent nesigur, care încerca să afle cine era de fapt. Aşa că m-am străduit să mă menţin la vârsta adolescenţei, fiindcă publicul trebuia să spună ‘Ăsta e Spencer’ şi nu: ‘Ăsta e the Rock.’”
“Sincer, eu nu cred că există alt actor pe lume care să redea această idee mai amuzant decât a făcut-o DJ,” exclamă Kasdan. “Iar el s-a dedicat complet rolului. S-a bucurat de ocazia de a crea un personaj complet diferit de personalitatea sa. L-a surprins foarte bine pe puştiul ăsta.”
Când Bethany (Madison Iseman), vedeta şcolii, obsedată de propria imagine, este absorbită în joc, ea alege să-l interpreteze pe “întortocheatul geniu,” doctorul Shelly Oberon, care e expert în cartografie, arheologie şi paleontologie. Trebuie menţionat un singur lucru: Shelly este prescurtarea de la Sheldon. Bethany cea preocupată de sine devine deodată “un bărbat grăsuţ, între două vârste” – adică Jack Black. (Iar Bethany nu e surprinsă când slăbiciunea lui Shelly se dovedeşte a fi rezistenţa.)
Pentru Black, atracţia faţă de rol a fost de două feluri. În primul rând era faptul că îi făcea plăcere să joace o adolescentă– iar pentru asta s-a asigurat că el şi fata cu care împărţea rolul aparţineau aceleiaşi poveşti. “În sinea mea, eu ştiu cum să joc o tipă sexy. Face parte din arsenalul meu,” susţine actorul de comedie. “Dar fata aparţinea anilor 1980, aşa că înainte de a începe filmările, i-am pus lui Madison Iseman o mulţime de întrebări. Trebuia să mă pregătesc. ‘Ce muzică asculţi? La ce show-uri de televiziune te uiţi?’ Am fost atent, am ascultat-o şi am băgat la cap. Madison m-a ajutat foarte mult.”

Dar lui nu numai că i-a plăcut rolul, dar l-a şi interpretat sub bagheta regizorală a lui Jake Kasdan, unul dintre colaboratorii săi favoriţi; regizorul şi actorul au conlucrat pentru prima dată în 2001, cu ocazia filmărilor pentru comedia Orange County. “Jake Kasdan este unul dintre regizorii mei favoriţi. Orange County a fost cel mai nostim film, iar atmosfera de pe platourile de filmare inegalabilă. El e super deştept, super simpatic şi are întotdeauna o replică isteaţă. Aşa că, imediat ce am aflat, am sărit în barca lui, fiindcă vroiam să lucrez cu el şi să mă bucur de prezenţa lui. El ştie cum să-ţi stoarcă creierul ca să scoată din el tot ce ai mai bun. E un magician al ecranului, care ştie cum să-i facă pe actori să dea tot ce pot.”
“Jack este favoritul meu din toate timpurile. Am o mie la sută încredere în steaua lui, întotdeauna,” susţine Kasdan. “Atunci când i-am propus să o interpreteze pe adolescentă, nu ştiam exact cum o să iasă, dar ştiam că o să fie uimitor. El este Bethany în fiecare secundă, cât timp apare pe ecran.”
Cel mai mare şi mai tare din campus este atleticul Fridge, pe care-l interpretează Ser’darius Blain. Când este atras în jocul Jumanji, statutul lui va creşte – într-un fel. Acum, el devine Franklin “Moose” Finbar – expert în zoologie şi armament… dar de mărimea lui Kevin Hart. Şi de parcă asta nu ar fi suficient de rău, la umilinţa sa se adaugă şi slăbiciunile: puterea, viteza…şi uşurinţa de a rezolva lucrurile.
“Când Fridge îşi alege avatarul, bineînţeles că îl alege pe ‘Moose’ Finbar. Moose pare puternic, mare, înalt, exact ca Fridge,” susţine Hart. “Iar el nu e. El sfârşeşte prin a semăna cu mine, care sunt un om mic şi neînsemnat. Deodată el nu mai este ceea ce credea că este. În viaţa reală era mare şi tare, iar în joc, devenea mic. Nu mai e nici aşa de tare, pentru că nu mai poate face lucrurile pe care le făcea înainte. Deodată a devenit opusul a ceea ce era altă dată. Iar Spencer acela este acum mai mare decât el. Dar este nevoit să facă un pas înapoi şi să-l lase pe Spencer să fie lider.”
“Kevin are energia unei bile de foc,” susţine Jack Black. “E grozav să joci în acelaşi film cu el, deşi am simţit adesea nevoia de a fi mai simpatic. Era ca şi când aş fi auzit: ‘Doamne, dar trebuie să dau mai mult pentru rol!’”
“Kevin este una dintre cele mai haioase persoane de pe Pământ la ora actuală, iar faptul că te afli în acelaşi film cu el este incredibil,” afirmă Kasdan. “De îndată ce am început să lucrăm împreună mi-a devenit clar faptul că mă aflu în vecinătatea unei persoane cu super-puteri de factură comică. El poate fi comic şi prin replică, dar şi printr-o simplă privire.”
Martha cea sinceră, dar timidă, întrupată de Morgan Turner, ştie că anii finali de liceu pot fi cam dificili – şi că viaţa îi va putea deveni mai bună în facultate – dar asta nu-i face existenţa mai uşoară. Până acum, ea era o prezenţă ştearsă, dar…în postura lui Ruby Roundhouse, specialista în arte marţiale şi ucigaşa de bărbaţi, Martha devine o bătăuşă în toată regula, care ia ochii tuturor. Pentru ea, este un teritoriu cel puţin necunoscut, dar ea nu are ce face şi trebuie să se lupte pentru supravieţuire.
Actriţa scoţiană Karen Gillan, cunoscută pentru rolul său din serialul BBC “Doctor Who” şi rolul Nebula din franciza Guardians of the Galaxy, întrupează avatarul războinic al Marthei. Jumanji devine terenul unde ea va descoperi din ce este făcută.
“Pentru mine, rolul pe care şi-l asumă Martha este distractiv,” susţine Gillan. “Ea este de fapt o adolescentă introvertită, puţin sociabilă, care acum e forţată să ocupe corpul, şi uneori mintea cuiva care e profund diferit faţă de ea. Sunt un pic cam retrasă, dar am reuşit să interpretez rolurile acestea puternice, de luptătoare, depăşindu-mi timiditatea; odată cu Martha/Ruby, a trebuit să îmbrăţişez acest fel de personalitate şi să mă bucur de asta.”
“Sunt un fan al lui Karen de multă vreme,” susţine Kasdan. “Iar felul cum o interpretează pe Martha — această adolescentă inteligentă, dar introvertită şi timidă, care-şi descoperă puterea chiar în faţa ochilor noştri — este unul dintre elementele pe care le iubesc cel mai mult la acest film. Ea interpretează atât de bine toate etapele pe care le parcurge personajul său!”
Alex, interpretat de Nick Jonas, este alt jucător care fie îi va ajuta pe ceilalţi să găsească ceea ce caută, fie îi va avertiza asupra pericolelor care-i aşteaptă.
“Avatarul lui Alex este un pilot, Jefferson ‘Seaplane’ McDonough,” spune Jonas. “El se află în interiorul jocului de ceva vreme şi a avut de suferit pe parcursul acestuia. Cu timpul aflăm că povestea lui e un pic mai complicată…”
Rivalul doctorului Bravestone, exploratorul şi aventurierul Van Pelt, pune în aplicare un plan care i-ar putea condamna pe eroii noştri să rămână pe vecie în jocul Jumanji. Rolul acesta e interpretat de Bobby Cannavale,
“Van Pelt este obsedat de căutarea unui obiect mitic, de dragul descoperirii,” susţine Cannavale. “A fi explorator este o idee de şcoală veche. Trăim într-o epocă în care lumea crede ca am descoperit totul, aşa că foarte puţină lume se mai încumetă să plece în expediţii de acest gen. Ideea de a intra în necunoscut este extrem de palpitantă, dar foarte rară în ziua de azi.”
Una dintre modalităţile prin care Kasdan i-a stimulat pe actori să creeze comicul a fost aceea de a-i lăsa pe actori liberi să-l găsească singuri. Aşa cum îşi aminteşte Black: “Karen şi cu mine jucăm o secvenţă în care eu o învăţ pe Karen cum să flirteze. Asta mi-a amintit cât de bine ne-am simţit, eu şi Jake, pe vremuri, când lucram la Orange County. Secvenţa noastră era ca un organism viu – se dezvolta în real time. Era palpitant.”
“A fost exact aşa cum visam” afirmă Kasdan. “Ei erau foarte haioşi şi potriviţi jocului— şi se potriveau atât de bine împreună. De asemenea sunt nişte actori cu o foarte bună componentă fizică, iar asta era important, pentru că în film erau tone de acţiune. Iar ei s-au bucurat de acest aspect pe de-a întregul.”Comunicat de presa


Copyright © 2012 - 2018 InterComFilm. Toate drepturile rezervate

Pagină web realizată de EyeProduct